пʼятниця, 18 березня 2011 11:18

На Львівщині шукають вандалів, які відбили голову пам'ятнику радянським солдатам

 

Правоохоронці Львівщини розшукують вандалів, які познущалися над могилою радянських солдатів в місті Великі Мости Сокальського району. Монументу відбили голову молотком.

Як розповів, міський голова Великих Мостів, Ярослав Рейко, замах на могилу солдатів, вандали роблять вже вдруге за два роки.

"Там така могила спеціальна облаштована. Після війни, десь в 50-х роках, туди перепоховали вбитих радянських воїнів. Наші місцеві завжди з шаною до того місця відносилися. Квіти ставили, прибирали. Останні два роки, над пам'ятником став хтось знущатися. Торік навесні солдату, який тримає прапор, відірвали руку. Тепер невідомі відрізали голову. Наші місцеві, просто шоковані, що ж то треба мати таке в душі аби полізти і знущатися над могилою померлих", - каже Рейко.

Могила воїнів визволителів в Великих Мостах висипана майже в центрі міста, на вулиці Шевченка. Крім скульптури солдата, який приспустившись на одне коліно тримає прапор, довкола викладені ще й таблички з прізвищами похованих. Весь монумент виготовлений із суміші цементу та піску. Зараз на місці події ведеться слідство. В міліції припускають, що відірвати пам'ятнику голову вандали могли за допомогою відбійного молотка.

"Скликали спеціалістів архітекторів. Цікавились як можна пам'ятник відновити. Ті кажуть, що найкращий варіант - зробити копію монумента і заново його вилити. Це обійдеться десь в 30 тисяч гривень. Але прослужить довгі роки. Можна ж зекономити і реконструювати те, що є за 6 тисяч. Зараз думаємо, як буде краще", - додає голова міськради.

Зараз ви читаєте новину «На Львівщині шукають вандалів, які відбили голову пам'ятнику радянським солдатам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути