неділя, 23 серпня 2015 00:59

На Луганщині знайшли замінований склад зброї

Головна військова прокуратура, офіцери управління "К" СБУ та працівники місцевого управління МНС завершили операцію по знешкодженню підпільного складу зі зброєю в одному з мирних районів Луганської області.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука.

"Дещо вже можна розповісти. Дуже мало, але можна. Над операцією працювали хлопці з Головної військової прокуратури (з якими я дружу ще з київських волонтерських часів), офіцери управління "К" СБУ та працівники місцевого управління МНС. Ситуація складалася таким чином. СБУшники, спільно з ГВПшниками "розробили тему" - склад зброї. Джерело вказав місце, попередив про те, що склад заміновано. Як і де? Точно не знає. Постало питання: потрібно забезпечити розмінування, оформлення, оточення, вилучення та подальше зберігання", - написав він.

Автор: facebook.com/george.tuka
 

"Пікантність ситуації полягала в тому, що ніхто точно не знав ні способів мінування, ні кількості пасток. Знали лише приблизний обсяг - "Газель". З іншого боку, всі побоювалися "як-би не протекло", тому завдання було непросте: забезпечити "втемну" саперів, оточення та евакуацію", - зазначив глава Луганщини.

Автор: facebook.com/george.tuka
 

"Зробили!!! Все зробили!!! Це - лише початок досить великий операції з вилучення незаконної зброї і БК. Вчора я не наважувався повідомляти взагалі ніяких деталей. Сьогодні хлопці подзвонили і дозволили дещо розповісти. Для особливо завзятих і цікавих: всьому свій час. Йде подальша робота!" - резюмував Тука.

Раніше Головна військова прокуратура повідомила про знайдену схованку зброї, яку незаконно облаштував добровольчий батальйон.

Зараз ви читаєте новину «На Луганщині знайшли замінований склад зброї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути