четвер, 11 квітня 2013 04:56

На Луганщині хлопець із гвинтівки поцілив у однолітка

На Луганщині хлопець із гвинтівки поцілив у однолітка
Фото: livejournal.ru

До чергової частини Антрацитівського РВ ГУМВС надійшло повідомлення від чергового Ровеньківського міського відділу, що до реанімаційного відділення Ровеньківської ЦМЛ госпіталізований неповнолітній мешканець Антрацитівського району з діагнозом "кульове поранення лівої половини грудної клітки з ушкодженням плеври, лівосторонній пневмоторакс, цукровий діабет". Про це УНН повідомили в прес-службі Антрацитівський РВ ГУМВС України у Луганській області.

При з'ясуванні обставин того, що трапилося, було встановлено, що троє неповнолітні, з них 2 – учні 7 класу та один – учень 4 класу, жителі одного з населених пунктів району, пішли стріляти з пневматичної гвинтівки моделі Grosman Quest 1000. Установивши порожні скляні пляшки, стали по них стріляти. У той час як один стріляв, друга дитина підставляла пляшки й перебувала у зоні стрілянини. Куля, влучивши в пляшку, рикошетом потрапила дитині в область лівої ключиці.

Даний факт зареєстрований у Єдиному реєстрі досудових розслідувань і кваліфікований за статтею 128 КК України (необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження), проводиться перевірка.

А от Кодекс України про адміністративні правопорушення не передбачає відповідальності за порушення правил зберігання, носіння й перевезення пневматичної зброї калібром не більше 4,5 мм і швидкістю польоту кулі до 100 м/с (статті 174, 190-195).

Зараз ви читаєте новину «На Луганщині хлопець із гвинтівки поцілив у однолітка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути