пʼятниця, 20 липня 2012 13:43

На Луганщині батьки систематично поїли алкоголем 4-річну доньку

На Луганщині батьки систематично поїли алкоголем 4-річну доньку
Дівчинка розповіла, що вона дуже любить пиво, мама й тато дають їй його часто. Фото: vsyako-razno.ru

До чергової частини Рубіжанського міського відділу ГУМВС України в Луганській області надійшло кілька повідомлень від мешканців міста про те, що в одному з літніх кафе знаходиться п'яна маленька дівчинка в компанії двох дорослих - чоловіка та жінки, які теж перебувають у стані алкогольного сп'яніння.

На зазначене місце була відразу ж спрямована слідчо-оперативна група. Після прибуття правоохоронці встановили, що чоловік і жінка є батьками 4-річної дівчинки. Дитина була явно п'яною - від кількості випитого алкоголю дівчинку нудило, і вона вже не могла стояти на ніжках. Працівники міліції зрозуміли, що життя дитини у небезпеці, і негайно доставили дівчинку разом з батьками до центральної міської поліклініки.

Через випитий алкоголь батьки не усвідомлювали, що відбувається. Крім того, що нетверезе подружжя відмовлялося відповідати на запитання, хто дав дитині спиртне, вони ще й усіляко перешкоджали медпрацівникам надавати допомогу їхній доньці. Лікарям довелося пояснювати батькам усю серйозність виниклої ситуації та вмовляти молодих людей дати дозвіл на госпіталізацію дівчинки до реанімаційного відділення. Але вони залишалися непохитними й написали відмову від госпіталізації. При цьому п'яний батько поводився агресивно, висловлювався нецензурною лайкою на адресу медичних працівників, кидався на працівників міліції. Справа дійшла до того, що правоохоронцям довелося застосувати відносно чоловіка спецзасіб — кайданки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мати напувала 2-річного сина пивом, щоб він не заважав їй гуляти

Ледве одержавши в матері дозвіл на госпіталізацію, дитину негайно відвезли до реанімації. Зміст алкоголю в крові дівчинки виявився на рівні 0,5 проміллє. Це означає, що дитина випила майже пляшку пива.

Зараз стан дитини задовільний. Уже наступного дня дівчинку перевели до дитячого відділення лікарні.

Дівчинка розповіла, що вона дуже любить пиво, мама й тато дають їй його часто, воно смачне і після нього дуже весело. Таким чином, правоохоронці припускають, що дитина вживала алкоголь систематично.

Оперуповноваженими ВКМСД Рубіжанського МВ ГУМВС була встановлена очевидець події - жінка, яка працює в кафе прибиральницею. За її словами, вона неодноразово підходила прибирати до столика, де сиділи батьки, і робила їм зауваження з приводу споювання дитини. Жінка бачила, як мати давала дитині пиво з пляшки. Але у відповідь чула лише нецензурну лайку на свою адресу.

Наразі відносно матері дівчинки складено адміністративний протокол за ст.180 КУпАП (доведення неповнолітнього до стану сп'яніння). Санкція даної статті передбачає накладення штрафу від 6 до 8 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Відносно батька складено адміністративний протокол за ст.185 Кодексу України про адміністративні правопорушення (злісна непокора працівникам міліції), санкція якої передбачає накладення штрафу від 8 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від 40 до 60 годин, або виправні роботи на строк від 1 до 2 місяців з відрахуванням 20% заробітку, або адміністративний арешт на строк до 15 діб.

Ступінь провини батька визначить суд, а з матір'ю буде розбиратися адміністративна комісія при виконавчому органі міської ради.

Зараз ви читаєте новину «На Луганщині батьки систематично поїли алкоголем 4-річну доньку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути