понеділок, 16 травня 2011 16:16

На Лісовий ринок заїхали вантажівки: прибирають 64 МАФи
14

Фото: Фото: Ольга Каменєва

Згідно з приписами прокуратури Деснянського району Києва, на Лісовому ринку підлягають демонтажу 64 незаконно встановлених тимчасових споруд.

Як повідомили агентству в прокуратурі Києва, Головне управління контролю за благоустроєм Києва, виконуючи припис прокуратури Деснянського району столиці, почало демонтаж і вивіз незаконних тимчасових споруд, розміщених в охоронних зонах на вулиці Кіото поруч зі станцією метро "Лісова".

У цілому в результаті перевірок було виявлено, що на Лісовому ринку встановлені з порушеннями понад 100 ларьків і кіосків, проте, безпосередньо демонтажу підлягають 64 з них.

Так, в ході прокурорської перевірки встановлено, що на кабельній лінії 10 кіловольт АК "Київенерго" в межах охоронних зон розміщено 53 торгових павільйони без документів, що свідчать про право на земельних ділянку, а також всупереч вимогам закону "Про електроенергетику" та Правил охорони електричних мереж, затвердженим Кабінетом міністрів.

Згідно з актом Держінспекції промислової безпеки і охорони праці в хімічній промисловості та газовому господарстві, установка МАФів за вказаною адресою несуть загрозу життю і здоров'ю людей, оскільки 48 споруд з порушенням Правил охорони електричних мереж розміщені вздовж траси підземного газопроводу на відстані менше 2 метрів, і 11 - безпосередньо на трасі.

Крім того, на ділянці в радіусі 20 м від входу на станцію метро "Лісова" незаконно встановлено 14 МАФів, розміщення яких суперечить вимогам закону "Про транспорт".

Станом на 13.00 демонтовані 2 МАФи, і роботи продовжуватимуться до тих пір, поки не будуть демонтовані всі 64 незаконно встановлені тимчасові споруди, підкреслили в прокуратурі Києва.

Як повідомлялося, в понеділок на Лісовому ринку відбулися сутички підприємців, що працюють тут, з представниками правоохоронних органів у зв'язку з початком демонтажу незаконно встановлених МАФів.

Зараз ви читаєте новину «На Лісовий ринок заїхали вантажівки: прибирають 64 МАФи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути