вівторок, 05 лютого 2013 15:26

На курорті у Мексиці озброєні злочинці зґвалтували групу туристок

На курорті у Мексиці озброєні злочинці зґвалтували групу туристок
Фото: ukranews.com

Озброєні злочинці зґвалтували групу туристок неподалік від мексиканського курортного міста Акапулько. Як повідомляє іспанська газета ABC, жертвами ґвалтівників у масках стали шість громадянок Іспанії. Повідомляється також про зґвалтування мексиканки.

Напад на бунгало, в яких жили туристки, стався вранці у понеділок, 4 лютого, на тихоокеанському узбережжі Мексики в районі Плайя-Бонфім. Постраждалі - дівчата у віці від 19 до 25 років - спали, і злочинці, яких було від десяти до п'ятнадцяти осіб, застигли їх зненацька.

У постраждалих викрали матеріальні цінності на суму понад два мільйони песо (приблизно 116 тисяч євро), і спочатку владі повідомили про інцидент як про пограбування. Трохи пізніше були засвідчені факти зґвалтування, справа отримала відповідну кваліфікацію, і їм зайнявся підрозділ прокуратури, відповідальний за розслідування злочинів сексуального характеру.

Хоча Акапулько і довколишні пляжі вважаються відносно безпечними, в цілому рівень насильства у мексиканському штаті Герреро дуже високий. Там, зокрема, орудують кілька впливових наркокартелів і значна кількість менш великих злочинних груп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Миколаївщині зґвалтували 14-річну дівчинку

Але те, що трапилося на Плайя-Бонфім - один з найбільш кричущих актів насильства щодо туристів за останні роки. Коментуючи те, що сталося, мер Акапулько Луїс Уолтон Абурто (Luis Walton Aburto) назвав напад на туристок прикрим, але додав, що подібне може статися "у будь-якій частині світу".

Між тим напередодні, у неділю, 3 лютого, в штаті Герреро стався ще один напад на туристів. Його об'єктом стала пара з Мехіко, яка їхала на автомобілі на пляж. Того разу нападники також були одягнені у маски, однак, як потім з'ясувалося, це були не бандити, а добровільні борці з наркозлочинністю - так звана "громадська поліція".

Імовірно, туристи злякалися виду дружинників і спробували без зупинки минути встановлений ними блокпост. "Громадська поліція" відкрила вогонь по автомобілю, і столичні жителі отримали поранення. Представник одного з місцевих угруповань добровільних захисників порядку заявив пресі, що туристи постраждали, бо повели себе "нерозсудливо".

Зараз ви читаєте новину «На курорті у Мексиці озброєні злочинці зґвалтували групу туристок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути