понеділок, 24 липня 2017 18:10

На концерті Depeсhe Mode в столиці працювали шахраї

На концерті Depeсhe Mode в столиці працювали шахраї
Майже 2 тис. осіб намагалися пройти на концерт Depeсhe Mode у Києві по неіснуючих або недійсних квитках. Фото: fakty.ictv.ua

Майже 2 тис. осіб намагалися пройти на концерт Depeсhe Mode у Києві по неіснуючих або недійсних квитках.

Про це пише у блозі юрист компанії-організатора концерту Вадим Галайчук.

"Шахрайство, головним чином, виражалося або в підробці квитків, або в крадіжці унікального штрих-коду квитка на концерт Depeсhe Mode. У першому випадку шахраї виготовляли в різний спосіб сфальсифікований квиток, повторюючи елементи захисту квитка, як-от: серію та номер квитка, штрих-код, перфорацію, голограму. А потім продавали такі пропускні документи охочим втрапити на концерт задешево, мотивуючи низьку ціну тим, що "подружка/друг/брат не прийшли". Зрозуміло, що такий квиток відсутній у базі проданих квитків, що є неодмінною умовою дійсності документа", - пише Галайчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київгаз дасть 10 тис. за інформацію про шахраїв

Власників дешевого, але недійсного квитка зупиняли і відправляли до квиткових кас за новою покупкою. Із претензіями люди могли звернутися до організаторів після концерту.

"Особливістю усіх квитків на концерти рівня Depeсhe Mode є те, що кожен штрих-код має одноразову дію – це зазначено на самому квитку. Мій улюблений приклад, про який розповів представник оператора, стосується "добрих" дітей: підлітки купили квитки мамі, вірній фанатці "депешів", і її подрузі – на мамині, звичайно ж, гроші, – а потім бігом помчали на концерт поперед мами з копіями тих самих квитків. Вони, звісно, пройшли, а потім ще й пробували допомогти пройти мамі. Напевне, совість таки мучила – тож так і попалися".

Також експерт додав, що квитки могли копіювати із селфі, які викладали власники.

Міжрегіональне злочинне угрупування, що виготовляло та збувало долари в особливо великих розмірах, затримали на Тернопільщині працівники СБУ.

"Високоякісний друк банкнот номіналом 100 та 50 доларів США фальшивомонетники здійснювали у промислових масштабах із використанням обладнання одного із поліграфкомбінатів Західної України. Підробки містили чимало загальновідомих захисних елементів, що відображалися навіть під ультрафіолетовим світлом", - повідомили у прес-службі СБУ.

Зараз ви читаєте новину «На концерті Depeсhe Mode в столиці працювали шахраї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути