Ексклюзиви
неділя, 17 квітня 2022 20:13

Спецтема: Війна Росії проти України

На Київщині окупанти зґвалтували чоловіка. Він не витримав знущань і помер - мер Бучі

На Київщині окупанти зґвалтували чоловіка. Він не витримав знущань і помер - мер Бучі
Під час окупації Ворзеля на Київщині російські загарбники зґвалтували чоловіка. Фото: bbc.com

Під час окупації Ворзеля на Київщині російські загарбники зґвалтували чоловіка. Він працював охоронцем дитячого санаторію "Орлятко". Після знущань росіян не витримав і помер.

Про це повідомив міський голова Бучі Анатолій Федорчук в інтерв'ю Дмитру Гордону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ліквідували командира рашистів, який ґвалтував і вбивав жінок

"Кількість постраждалих жінок велика, на жаль. Я скажу більше: Ворзель, дитячий санаторій "Орлятко", охоронець-чоловік теж таким способом був (зґвалтований. - Gazeta.ua). Я про це говорю, тому що його вже немає. Після всіх цих знущань він не витримав і помер", - розповів він.

Наголосив, що із жінками й дівчатами, яких зґвалтували росіяни і яким вдалося вижити, зараз працюють психологи, а також омбудсмен Людмила Денісова й генпрокурорка Ірина Венедіктова.

"Я намагаюся обходити цю тему й прошу із розумінням поставитися. Місто невелике, всі одне одного знають. Зайвий раз травмувати й без того велику травму, якої зазнали наші жінки й дівчата, думаю, не варто", - пояснив мер.

Правоохоронці розпочали низку кримінальних проваджень за фактами зґвалтувань жінок і дітей у Донецькій, Київській, Харківській і Херсонській областях. За словами заступника генерального прокурора, правоохоронці запроваджують механізм фіксації зґвалтування окупантами українських жінок. Зважаючи на чутливість питання, є окремий формат роботи з потерпілими.

Прокуратура співпрацює з правозахисниками та громадськими організаціями, які забезпечують надання постраждалим домедичної, медичної, психологічної допомоги та лікування.

Зараз ви читаєте новину «На Київщині окупанти зґвалтували чоловіка. Він не витримав знущань і помер - мер Бучі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути