субота, 09 квітня 2022 04:51

Прокуратура почала розслідувати випадки згвалтування окупантами в чотирьох областях

Прокуратура почала розслідувати випадки згвалтування окупантами в чотирьох областях
Прокуратура розпочала справи про згвалтування росіянами. Фото: Офіс генерального прокурора

Правоохоронці розпочали низку кримінальних проваджень за фактами зґвалтувань жінок та дітей у Донецькій, Київській, Харківській та Херсонській областях.

Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на заяву заступника генерального прокурора Ігоря Мустеца.

За словами заступника генерального прокурора, правоохоронці запроваджують механізм фіксації зґвалтування окупантами українських жінок. Зважаючи на чутливість питання, впроваджується окремий формат роботи з потерпілими.

Прокуратура співпрацює з правозахисниками та громадськими організаціями, які забезпечують надання постраждалим домедичної, медичної, психологічної допомоги та лікування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія змінює тактику для захоплення України

8 квітня на офіційному сайті уповноваженої Верховної Ради України з прав людини Людмили Денисової опублікували інформацію щодо зґвалтування окупантами дівчинки 14 років і хлопчика 11 років у місті Буча Київської області.

Мустеца повідомив, що наразі до органів прокуратури заяви та матеріали за описаними у публікації фактами зґвалтувань дітей, не надходили. Офіс генпрокурора звернувся до омбудсмена, щоб отримати дані про ці злочини.

Також у прокуратурі додали, що розслідування таких злочинів передбачає наявність потерпілої особи, тому зараз важливо встановити дітей та отримати згоду на проведення слідчих дій.

У Бородянці Київської області під час її окупації зафіксовано випадки сексуального насильства щодо літньої жінки та дітей. Сексуальних злочинів, напевно, більше, ніж про те відомо на сьогоднішній день і вони не мають терміну давності притягнення до відповідальності.

Зараз ви читаєте новину «Прокуратура почала розслідувати випадки згвалтування окупантами в чотирьох областях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути