четвер, 24 жовтня 2013 17:40

На Кіровоградщині сторож вбив колегу, подумавши, що то крадій

На Кіровоградщині сторож вбив колегу, подумавши, що то крадій
Фото: ntn.ua

В Олександрійському районі Кіровоградської області затримали 26-річного сторожа одного із сільгосппідприємств. Його підозрюють у вбивстві іншого 60-річного охоронця ферми, яке він скоїв під час чергування.

"Тіло загиблого вранці виявила місцева жителька, яка йшла на роботу. Правоохоронці відпрацювали кілька версій трагічних подій і того ж дня вийшли на слід 26-річного раніше судимого зловмисника. Він щойно влаштувався на роботу охоронцем. Водночас із ним випробувальний термін проходив і старший чоловік. Щоб довести керівництву свою працездатність, 60-річний чоловік охороняв ферму вночі. У випробувальний термін намагався будь-що виявити й упіймати на "гарячому" когось із крадіїв. Молодший і собі вирішив у темну пору доби на фермі підстерегти ймовірного злодія. Спіймавши його, чоловік хотів відвести від себе підозру і відновити своє "чесне ім'я". Адже раніше відбував покарання за скоєння майнових злочинів", - повідомив начальник Олександрійського райвідділу міліції Василь Титаренко.

Вночі обидва сторожі зіткнулися на фермі. Один одного сприйняли за злочинця.

"Між ними відразу виникла сварка. Враховуючи те, що молодший чоловік фізично був значно сильніший за старшого, він завдав йому кілька ударів по голові та шиї. Коли потерпілий знепритомнів й упав на землю, зловмисник зв'язав йому мотузкою руки та ноги. Відтягнув старшого чоловіка і вкинув до найближчої порослої бур'янами ями. Молодший сторож планував вранці показати "затриманого злодія" керівництву господарства. Але до того часу чоловік помер, захлинувшись кров'ю", - розповів Титаренко.

Зловмисника затримано. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу України - умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого. Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років.

Зараз ви читаєте новину «На Кіровоградщині сторож вбив колегу, подумавши, що то крадій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути