Ексклюзиви
вівторок, 22 жовтня 2013 10:00

Американський школяр застрелив учителя, поранив двох учнів і вбив себе

Американський школяр застрелив учителя, поранив двох учнів і вбив себе
Фото: lenta.ru

В результаті стрілянини в середній школі міста Спаркс, штат Невада, загинув вчитель і поранені двоє школярів. Нападник, який виявився учнем школи, наклав на себе руки, повідомляє Reuters.

Поранені школярі були доставлені в лікарні сусіднього міста Ріно, повідомляє місцева преса. Стан одного з них оцінюється як важкий. Імена потерпілих не повідомляються.

Стрілянина в середній школі міста Спаркс почалася о 7:16 ранку 21 жовтня за місцевим часом, незадовго до початку занять. Вогонь відкрив один з учнів, ім'я якого не повідомляється. За словами очевидців, він несподівано вийшов з себе, дістав пістолет і вистрілив в одного з учнів, після чого застрелив вчителя. За даними місцевої преси, вчителя звали Майкл Лендсберрі і він викладав математику. Як заявив представник поліції, Лендсберрі загинув, намагаючись перешкодити злочинцю. Повідомляється, що загиблий служив у Національній гвардії США.

Мотиви, що спонукали школяра почати стрілянину, поки не встановлені. У той же час, один з очевидців заявив, що раніше вранці 21 жовтня стрілок вимовив фразу "Чому ви всі знущаєтеся наді мною, чому смієтеся наді мною?".

За повідомленнями місцевої преси, школа буде закрита до кінця тижня.

Це не перший випадок стрілянини в американських школах у 2013 році. 1 лютого в середній школі міста Атланта, штат Джорджія, учень вистрілив у голову іншому школяреві. 10 січня в школі в місті Тафт в Каліфорнії один з учнів поранив двох людей.

Зараз ви читаєте новину «Американський школяр застрелив учителя, поранив двох учнів і вбив себе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути