середа, 13 листопада 2013 17:05

На Кіровоградщині мати й син влаштували пограбування магазину

На станції Голованівськ Кіровоградської області 36-річний Руслан Котик врятував життя власниці продуктового магазину Ользі Едуардівні. Чоловік затримав 17-річного злочинця з ножем та його 39-річну матір, які вимагали виторг.

"Близько шостої години вечора продавщиця очікувала постійних клієнтів, які заходили купити харчі по дорозі додому. За півгодини жінка вже мала зачинити торгівельний заклад. Коли в крамниці не було покупців, до приміщення зайшли жінка з хлопцем. Обоє прикривали одягом обличчя. Раптом хлопець перескочив через прилавок та накинувся на неї з кулаками. Через те, що у жінки хворі ноги, вона не змогла довго опиратися зловмиснику. А коли опинилася на підлозі, кривдник почав безжально її душити. Опісля схопив з прилавку ще й ножа й почав вимагати гроші", - повідомив начальник УМВС України в Кіровоградській області Костянтин Пожидаєв.

В цей момент в магазин зайшов Руслан Котик.

"Спочатку я не зрозумів, що відбувається. В магазині стояли люди з закритими обличчями. Потім побачив, як хлопець з ножем кричав про гроші й сердито скидав усе з прилавків. А продавщиця лежала на підлозі й благала її не вбивати. Я змусив його відпустити жертву й покласти на місце ножа. А потерпілу попросив викликати телефоном наряд міліції", - розповів Руслан.

Правоохоронці затриманих доправили до Голованівського районного відділу міліції.

"Під час огляду в кишені юнака було виявлено 300 гривень, які він встиг витягнути з каси. Нападниками виявилися двоє жителів Одеської області, мати і син. Обоє ніде не працюють. В Голованівський район приїжджали до родичів. Вже по дорозі додому вони і вирішили "заглянути" в магазин. Хлопець був уже умовно засуджений за крадіжку. Цей термін ще не минув. Власниця крамниці Ольга Едуардівна щиро дякує своєму рятівнику. Говорить, що завдячує своїм життям Руслану. Найближчим часом запросимо його на засідання колегії нашого управління. Хочу особисто подякувати йому за сміливість та затримання підозрюваних у скоєнні розбійного нападу. Його небайдуже ставлення, чуйність та відвага повинні стати добрим прикладом для багатьох людей", – сказав Костянтин Пожидаєв.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу України (розбій). Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до 12 років з конфіскацією майна.

Зараз ви читаєте новину «На Кіровоградщині мати й син влаштували пограбування магазину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути