четвер, 07 листопада 2013 13:12

На українського школяра вперше одягнули "браслет Мельника"

На українського школяра вперше одягнули "браслет Мельника"
Фото: hvylya.org

В Україні вперше на школяра одягли електронний браслет, як у екс-ректора Мельника, для контролю за його переміщенням. "Першопрохідцем" став дніпропетровський восьмикласник, якого підозрюють у серії вуличних пограбувань.

Як повідомила прес-секретар начальника Дніпропетровського міськуправління міліції Ганна Старчевська, міліція затримала підлітка за спробу пограбування школярки.

"Сергію 15 років, раніше не судимий, поводився украй зухвало і нахабно. Його також підозрюють у пограбуванні ще двох школярок - 8 і 11 років, які під погрозою розправи віддали свої мобільні телефони. Всі три дівчини впізнали в затриманому грабіжника. А судді обрали йому поки що малопоширений в Україні запобіжний захід - домашній арешт з електронним засобом контролю. Тобто йому наділи електронний браслет, як в екс-ректора Мельника", - сказала Старчевська.

Вона пояснила, що радіус дії браслета обирає суд, проте людина може ходити на роботу чи до школи, як у випадку з Сергієм. Наразі він під слідством і має приходити до міліції на допити. Офіційно мова йде про три епізоди пограбування, хоча таких може бути й більше. Школяру загрожує позбавлення волі на строк від 4 до 6 років, ймовірно умовних, оскільки він неповнолітній.

Як додала прес-секретар, вікових обмежень у застосуванні електронних браслетів як засобу контролю за підозрюваним немає.

 

Зараз ви читаєте новину «На українського школяра вперше одягнули "браслет Мельника"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути