Ексклюзиви
середа, 12 жовтня 2011 11:21

На Канарах готуються до евакуації через виверження вулкана

На Канарах готуються до евакуації через виверження вулкана

Уряд Канарських островів, що належать Іспанії, підвищив рівень загрози можливого виверження вулкана на острові Ієрро. Розпочато евакуацію 547 мешканців містечка Ла Рестінга, розташованого найближче до місця події вчора на глибині 970 метрів підводного виверження вулкана.

За даними фахівців Національного географічного інституту Іспанії, що знаходяться на острові в Атлантичному океані, наступне виверження може статися в безпосередній близькості біля узбережжя острова Ієрро і на меншій глибині, що може загрожувати безпеці місцевих жителів. Їм запропоновано зібратися на стадіоні для подальшої евакуації до адміністративного центру цього самого західного і самого маленького острова Канарського архіпелагу - міста Вальверде.

В останні місяці на Ієрро було зафіксовано близько тисячі землетрусів, найсильніший з яких стався в минулу суботу і досягло магнітуди 4,3.

Зараз ви читаєте новину «На Канарах готуються до евакуації через виверження вулкана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути