середа, 03 серпня 2022 09:11

Спецтема: Війна Росії проти України

На Херсонщині росіяни викрали директорку школи

Увечері 2 серпня в Каланчацькій громаді на Херсонщині російські загарбники викрали директорку Гаврилівської школи Тетяну Ткаченко.

Про це повідомив перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Примусом і не тхне" – показали фото "переатестації" маріупольських вчителів

"Орки продовжують терор щодо педагогів Херсонщини. Саме так вони бачать підготовку до нового навчального року", – написав Соболевський.

Зазначив, що на директорів шкіл у всій області чинять "колосальний тиск". Причина – у позиції педагогів. Здебільшого вони відмовляються працювати із загарбниками й перебудовувати роботу навчальних закладів під російську програму, стверджує Соболевський.

Автор: gavrilivka.ucoz.ua
  Директор школи Тетяна Ткаченко
Директор школи Тетяна Ткаченко

Ще в перший день вторгнення РФ на територію України окупанти перейшли адміністративний кордон Херсонської області. На початку березня російські загарбники захопили Херсон і область. Попри тиск російських терористів, мешканці Херсонщини протягом березня активно брали участь у проукраїнських мітингах.

Російська Федерація, найімовірніше, спробує незаконно приєднати захоплені території Херсонської, Запорізької, Донецької й Луганської областей України вже на початку осені.

11 вересня у Росії відбудуться вибори. Тоді ж, вірогідно, російські окупанти намагатимуться провести фейковий "референдум" про незаконну анексію українських територій. Так вважають аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

Окупаційна "влада" так званої ДНР готується провести "референдум" з результатом 70% за приєднання до Росії. За даними Bloomberg, у президента Росії Володимира Путіна поспішають провести "референдуми" до 15 вересня.

Зараз ви читаєте новину «На Херсонщині росіяни викрали директорку школи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути