пʼятниця, 03 червня 2022 15:17

Спецтема: Війна Росії проти України

На Херсонщині окупанти їздять з охороною, а їхнє оточення зникає

На Херсонщині окупанти їздять з охороною, а їхнє оточення зникає
У Херсонській області загарбники наймають охорону та їздять у броньованих машинах. Фото: East News

Російські загарбники у Херсонській області пересуваються на броньованих машинах та з охороною.

Водночас починають зникати їхні поплічники. Про це в ефірі телемарафону UAразом радник голови Херсонської обласної ради, боєць тероборони Сергій Хлань.

"Окупант все більше лякається того опору, який наростає на окупованій території Херсонщини. Люди продовжують чинити спротив. Щодня у Херсоні з'являються прапори, написи і "посилання" для окупантів, листівки. До топ-керівництва окупантів поки що не вдається дотягнутись, тому що вони почали пересуватися з шаленою кількістю охорони, в бронежилетах, у броньованих машинах, бо підпікає", - зазначив він.

За його словами, зникнення людей з найближчого оточення окупаційної влади - це робота українського штабу опору, який існує на тимчасово захопленій території.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін влаштував пінг-понг окупованими територіями. У МВС розкрили плани Кремля на Запоріжжя і Херсон

Також Хлань підкреслив, що вже впродовж трьох днів на фронті Херсонщини з боку Криворізького напрямку ЗСУ перемагають, звільняють населені пункти. Однак 3 червня ворог намагався здійснити контратаку, щоб зламати ці надбання.

"Кожен метр звільненої землі - це досягнення, надія і віра. І це друге дихання кожного херсонця, кожного українця. Окупант спробував зробити сьогодні контрнаступ, але отримав потужну відсіч - наші ЗСУ відкинули його ще більше назад", - додав він.

У Херсонській області в деяких громадах почав з'являтися мобільний зв'язок, зокрема в Нижньосірогозькій громаді й частково є в місті Берислав. Також мобільний зв'язок частково є на деокупованих територіях області: у Кочубеївській і Нововоронцовській територіальних громадах.

Зараз ви читаєте новину «На Херсонщині окупанти їздять з охороною, а їхнє оточення зникає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути