четвер, 30 травня 2013 08:50

На Харківщині рецидивіст зарубав людину

На Харківщині рецидивіст зарубав людину
Фото: mignews.com.ua

27 травня близько 14-ої години до чергової частини Зачепилівського РВ Харківської області звернулася мешканка селища Залінійне. Вона повідомила, що зайшла нещодавно до свого сусіда та побачила в його домі страшну картину: невідомий зловмисник вкоротив віку хазяїну дому, зарубавши його сокирою.

Правоохоронці, які оперативно прибули на місце події, виявили за вказаною адресою труп 55-річного чоловіка. На його тілі експерти нарахували до десятка колотих та рублених ран. Ймовірне знаряддя вбивства – сокира – лежала неподалік від трупу, на ній чітко виднілися плями крові. В хаті був безлад, на столі та під ним розкидані чисельні пляшки з-під спиртного. В цьому домі явно відпочивала чоловіка кампанія, а судячи з наявності порожнього посуду – досить тривалий час.

Для розкриття жорсткого вбивства були залучені майже усі сили місцевої міліції. Дільничні інспектори та працівники карного розшуку поспілкувалися с мешканцями селища, які допомогли їм з'ясувати спосіб життя загиблого та коло його близьких знайомих. Один з його приятелів одразу викликав певні підозри у правоохоронців. Потерпілий досить багато часу спілкувався зі своїм 61-річним односельцем, і не дивно. Обох чоловіків пов'язувало бурхливе кримінальне минуле, кожен з них відсидів багато років у тюрмі за скоєння крадіжок та інших злочинів.

Товариш загиблого півроку назад звільнився з місць позбавлення волі та частенько до нього навідувався. Зазвичай чоловіки проводили час за пляшкою-другою горілки. Тим більш, за усіма даними, він був останнім, хто відвідував потерпілого.

Через декілька годин 61-річний рецидивіст вже давав свідчення слідчим Зачепилівського РВ та зізнався, що саме він скоїв вбивство свого товариша. Сварка між чоловіками виникла після тривалого розпиття спиртних напоїв. Причиною конфлікту стали гроші, які захмелілі приятелі ніяк не могли поділити між собою.

Наразі підозрюваного заарештовано, за фактом вбивства слідчі відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Рецидивіст має усі шанси найближчі 15 років життя провести за тюремними ґратами.

Зараз ви читаєте новину «На Харківщині рецидивіст зарубав людину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути