субота, 10 грудня 2011 18:48

На Харківщині матір випадково задушила дитину грудьми

На Харківщині матір випадково задушила дитину грудьми

На початку грудня на Харківщині в пологовому відділенні Лозівської центральної лікарні померла новонароджена дівчинка, якій перед цим була проведена вакцинація проти вірусного гепатиту В. Міністерство охорони здоров'я наразі заявляє, що смерть дитини сталася через асфіксію, тобто удушення.

Як повідомляється, дитина померла 1 грудня. У прес-службі МОЗ відзначили, що в Харкові було проведено судово-медичну експертизу, яка і констатувала асфіксію.

У ході опитування породіллі та свідків було встановлено, що під час годування груддю мати новонародженої відволіклась, при цьому її молочна залоза перекрила рот і ніс дитини. Внаслідок цього дівчинка зблідла і перестала дихати, зазначили у МОЗ.

Дитина негайно була переведена до палати інтенсивної терапії новонароджених, де проводилися реанімаційні заходи. Відновити серцево-судинну діяльність медикам так і не вдалося.

Наразі медична документація дитини вилучена міськрайпрокуратурою Лозової. Триває розслідування та встановлюється остаточна причина смерті новонародженої дитини.

Нагадаємо, 1 грудня 2011 щеплення проти гепатиту В даною серією у пологовому відділенні проведено ще трьом дітям. Змін у стані здоров'я новонароджених не спостерігалось. Крім того, у період з 30 листопада 5 грудня щеплення у пологовому відділенні отримало ще 12 новонароджених дітей. Їх стан здоров'я задовільний, скарг батьки на пред'являють.

Зараз ви читаєте новину «На Харківщині матір випадково задушила дитину грудьми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути