середа, 05 жовтня 2022 12:57

Спецтема: Війна Росії проти України

На Харківщині депутатка з ОПЗЖ віддала ворогу 70% зібраного врожаю

На Харківщині депутатка з ОПЗЖ віддала ворогу 70% зібраного врожаю
На Харківщині фермери-колаборанти передавали ворогу 70% зібраного врожаю. Фото: t.me/pgo_gov_ua

На деокупованій частині Харківщини повідомили про підозру депутатці Шевченківської селищної ради Куп'янського району, яка передала російським окупантам 250 т врожаю.

Жінка є власницею кількох фермерських господарств на території Шевченківської громади, заявив 5 жовтня речник Служби безпеки України Артем Дехтяренко.

"Співробітники СБУ викрили на співпраці з рашистами депутатку від забороненої нині політичної партії ОПЗЖ. Вона добровільно передавала загарбникам сільськогосподарську продукцію та пальне, а також надавала власні приміщення для розташування військових формувань і військової техніки держави-агресора. Підозрювана домовилася з окупантами про умови ведення нею сільськогосподарської діяльності: 70% зібраного врожаю вона мала віддавати представникам окупаційної влади", – ідеться у повідомленні.

Натомість окупанти фактично дозволили їй захопити чужі сільськогосподарські угіддя і техніку інших агропідприємств, власники яких не пішли на співпрацю з ворогом. Для цього загарбники призначили її на посаду керівниці так званої "спілки виробників сільськогосподарської продукції" та санкціонували взяти під своє "зовнішнє управління" активи інших господарств.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліцейський "кришував" надпотужну нарколабораторію

У серпні жінка передала окупантам 250 т насіння соняшнику з врожаю минулого року, які були відразу вивезені на територію РФ до Бєлгородської області. Також фермерка наказала своїм працівникам зібрати пшеницю, горох, ячмінь та гірчицю для передачі представникам країни-агресора. Затримали ворожу поплічницю 4 жовтня у Харкові, після деокупації території Шевченківської громади.

У Харкові затримали завчасно впровадженого агента ФСБ, який розвідував позиції українських військ на східному фронті. Зловмисник також передавав окупантам геолокації міської інфраструктури. Саме за його "наводкою" агресори здійснили ракетні удари по будівлі обласної державної адміністрації та ще сімох цивільних об'єктах.

Зрадником виявився колишній працівник правоохоронних органів, якого завербував кадровий співробітник ФСБ під час перетину російського кордону 2019-го. Після отримання оперативного псевдоніму та проходження інструктажу, зокрема щодо заходів конспірації, зловмисника перевели в "режим очікування".

Зараз ви читаєте новину «На Харківщині депутатка з ОПЗЖ віддала ворогу 70% зібраного врожаю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути