Ексклюзиви
четвер, 18 листопада 2021 20:47

На кордоні завернули мігрантів з Білорусі, які "туристами" їхали в Україну

На кордоні завернули мігрантів з Білорусі, які "туристами" їхали в Україну
Прикордонники прийняли рішення не пропускати мандрівників. Фото: dpsu.gov.ua

При спробі потрапити в Україну з Білорусі 18 листопада затримали 15 громадян із Близького Сходу.

Вони намагалися перетнути кордон під виглядом туристів, повідомляє Держприкордонслужба.

"Іноземці прямували рейсовим автобусом з Мінська. За більш ніж вигаданою метою поїздки намагалися перетнути кордон у пункті пропуску на Чернігівщині. Мандрівники запевняли, що в нашій країні їх найбільше цікавлять види Львівської області. Саме зі Львова вони, здавалося б, планували повернутися додому. Однак такий туристичний маршрут не переконав правоохоронців і не став підставою для підтвердження мети їх подорожі", - йдеться у повідомленні.

У ході додаткової перевірки охоронці кордону з'ясували, що іноземці, серед яких четверо підлітків, кілька тижнів тому прилетіли в столицю Білорусі та одразу ж попрямували у Гродненську область. Більшість із зазначених осіб мали паспорти, видані практично в один період, у вересні-жовтні цього року.

Оглянувши "визначні пам'ятки" на заході сусідньої республіки мандрівники вирішили завітати ще й в Україну. Прикордонники ухвалили рішення не пропускати та повернути мандрівників до Республіки Білорусь, адже вказані особи не мали підстав для в'їзду на територію України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шестеро турецьких "блогерів" намагалися потрапити з України до ЄС

8 листопада в мережі оприлюднили кадри, як натовп мігрантів у Білорусі йде до польського кордону. Білоруські військові із собаками зігнали мігрантів з дороги до лісу. До КПП вони не дійшли.

Верховна Рада дозволила прикордонникам використовувати зброю та бойову техніку. Закон дозволив вилучати речі, які можуть бути речовими доказами або завдати шкоди життю чи здоров'ю людей. Прикордонники зможуть використовувати засоби візуального й технічного спостереження, сигналізацію, інженерні боєприпаси, споруди й загородження.

Зараз ви читаєте новину «На кордоні завернули мігрантів з Білорусі, які "туристами" їхали в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути