Ексклюзиви
неділя, 22 вересня 2024 16:55

Спецтема: Війна Росії проти України

На фронті найгарячіші - два напрямки, росавіація скинула на Курщину 12 бомб - Генштаб

На фронті найгарячіші - два напрямки, росавіація скинула на Курщину 12 бомб - Генштаб
Українські воїни зупиняють ворога, тримають рубежі і руйнують плани росіян, повідомив Генштаб. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

З початку доби на фронті відбулося 65 бойових зіткнень.

Російські окупаційні війська активно діють на Покровському і Курахівському напрямках. Наші захисники зупиняють ворога, тримають рубежі і руйнують плани росіян. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Протягом доби від російських терористичних атак постраждала низка населених пунктів Сумської і Чернігівської областей. Ворог обстрілював із артилерії та авіації.

Також російська авіація завдала 10 ударів по території Курської області, застосувавши 12 керованих авіабомб.

Найбільша активність ворога - на Покровському напрямку. 21 раз за сьогодні тут розпочиналися зіткнення різної інтенсивності. Тривають бої у районах Новоторецька, Гродівки, Новогродівки і Маринівки. Авіація окупантів била протягом дня некерованими авіаракетами у бік Олександрополя.

"Складна ситуація залишається на Курахівському напрямку", - пише Генштаб.

Поблизу Гірника, Цукуриного, Желанного Другого і Катеринівки відбито шість ворожих штурмів, тривають чотири боєзіткнення поблизу Костянтинівки і Гірника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ розбили на Курщині російських "ведевешників" - відео

На Харківському напрямку - дві ворожі атаки у районі Вовчанська. Триває бій. Ситуація контрольована.

На Куп'янському - ворог протягом дня намагався просунутися до наших позицій у районах Петропавлівки, Синьківки, Глушківки, Кругляківки, Лозової і Стельмахівки.

Тривають п'ять ворожих атак. На цьому напрямку зафіксовано 10 боєзіткнень. У райони Куп'янська, Куп'янська-Вузлового і Першотравневого окупанти скинули дев'ять авіабомб.

На Лиманському напрямку російський агресор збільшив кількість атак до п'яти. Відбулися бої поблизу Чернещини, Дружелюбівки, Новосадового і Діброви. Тривають два боєзіткнення.

На Сіверському напрямку ворог намагався прорвати нашу оборону у районі Виїмки. Ситуація контрольована. Окупанти завдали ударів керованими авіабомбами по районах Іванівців, Свято-Покровського і Слов'янська.

На Краматорському напрямку наші захисники продовжують відбивати дві атаки окупантів біля Калинівки і Кліщіївки. Поблизу Григорівки і Ступочків п'ять ворожих атак уже зупинено. Противник застосовував некеровані авіаракети по Ступочках.

На Торецькому напрямку ворог, за підтримки штурмової і бомбардувальної авіації, чотири рази атакував у районах Дачного, Торецька, Щербинівки і Неліпівки. Точиться бій поблизу Торецька.

На Времівському напрямку агресор атакує неподалік Вугледару і Водяного, триває чотири боєзіткнення. Ворожа авіація завдала ударів біля Богоявленки, Урожайного і Рівнополя.

На Гуляйпільському та Оріхівському напрямках окупанти завдають авіаударів та обстрілюють із артилерії позиції наших військ і населені пункти.

На Придніпровському напрямку наші захисники відбили один штурм ворога.

"Українські війська виснажують ворога вздовж усієї лінії бойового зіткнення та у тилу", - повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

Вчора Генштаб повідомив про удар по арсеналу "Тихорецьк" у Краснодарському краї. У момент удару на території арсеналу знаходився черговий ешелон, який доставив щонайменше дві тисячі тон боєприпасів, зокрема і з КНДР.

Також Служба безпеки України завдала удару по 23-у арсеналу Головного артилерійського управління міністерства оборони РФ неподалік населеного пункту Октябрський Тверської області.

За 941 день втрати російських окупаційних військ становили 642 420 осіб, 17 222 броньовані машини, 8768 танків, 369 літаків, 328 гелікоптерів, 28 кораблів/катерів, підводний човен.

Зараз ви читаєте новину «На фронті найгарячіші - два напрямки, росавіація скинула на Курщину 12 бомб - Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути