четвер, 27 жовтня 2022 07:19

Спецтема: Війна Росії проти України

На фронт відправляють убивць, ґвалтівників і щойно мобілізованих ‒ як росіяни поповнюють втрати в Україні

На фронт відправляють убивць, ґвалтівників і щойно мобілізованих ‒ як росіяни поповнюють втрати в Україні
За даними українського Генштабу, жодної мотивації воювати мобілізовані росіяни не мають. Фото: slovoidilo.ua

На тимчасово захоплену територію Запорізької області продовжують прибувати російські військовослужбовці. Їх мобілізували тиждень тому.

Жодної мотивації та бажання брати участь у бойових діях на території України вони не мають. Тому фіксують непоодинокі випадки дезертирства. Про це вранці 27 жовтня повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Втрати ворог також поповнює ув'язненими з російських колоній.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Херсоні росіяни готуються до вуличних боїв – Буданов

"Представники приватних військових кампаній вербують ув'язнених у виправних закладах міста Ульяновська. Більшість осіб зазначеної категорії, які погоджуються воювати на території Україні, засуджені за вбивства, зґвалтування та збут наркотиків", ‒ ідеться в повідомленні.

Водночас росіяни зазнають суттєвих втрат. Лікарні на тимчасово окупованих територіях переповнені пораненими загарбниками.

До міської лікарні Голубівки Луганської області впродовж 24–25 жовтня привезли близько 100 поранених військовослужбовців РФ. Бракує також лікарів. Тому для надання допомоги з Луганська й Кадіївки окупанти перевезли кілька хірургічних бригад.

Противник намагається утримати тимчасово захоплені території, зосереджує зусилля на стримуванні дій Сил оборони на окремих напрямках і не припиняє ведення наступальних дій на Бахмутському та Авдіївському напрямках на Донбасі.

Окупанти скаржаться на погану взаємодію між підрозділами, кримінал і відсутність дисципліни в армії загарбників. Росіянин дзвонить своїй матері в РФ і розказує про пригоди свіжомобилізованого. Чергову перехоплену розмову виклало на каналі Головне управління розвідки. Загарбник не встиг прийти на війну, як уже побував у полоні.

Зараз ви читаєте новину «На фронт відправляють убивць, ґвалтівників і щойно мобілізованих ‒ як росіяни поповнюють втрати в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути