понеділок, 01 червня 2015 13:07

На Донецькому напрямку дуже спекотно. Карта РНБО
3

Ситуація на Донбасі. 1 червня
Фото: mediarnbo.org
Ситуація на Донбасі.  31 травня
Ситуація на Донбасі.  30 травня

Російсько-терористичні війська минулої доби найбільш активними були на Донецькому напрямку та в районі Широкиного.

Про це на щоденному брифінгу в Києві повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко, передає Gazeta.ua.

"На Маріупольському напрямку триває зіткнення в населеному пункті Широкине. Учора противник активізувався у другій половині дня. Крім мінометного вогню наші позиції були обстріляні зі 122-міліметрових гармат.

На Донецькому напрямку ворог здійснив серію потужних мінометних та артилерійських обстрілів наших позицій у населених пунктах Піски та Опитне. На південь від Донецька відбулося два бойових зіткненні між українськими військовими та диверсійно-розвідувальними групами бойовиків - це у селищі Славне Мар'їнського району та неподалік селища Миколаївка Волноваського району. У передмістях Горлівки противник вів вогонь із важкого озброєння у Кіровому та в районі Світлодарська.

На Луганському напрямку вчора бойові дії велися лише у двох точках: бойовики відкривали вогонь зі стрілецької зброї по наших позиціях неподалік міста Щастя, а також у селищі Золоте, де знаходиться пункт перетину лінії зіткнення. Оскільки на цьому блокпосту окрім українських військових часто перебувають цивільні, місцеві мешканці, волонтери, міжнародні спостерігачі тощо, то такі збройні провокації є не лише черговим доказом порушення режиму тиші з боку бойовиків, а й ставлять під ризик життя мирного населення.

У районі Бахмутської траси та Станиці Луганської режим припинення вогню зберігався, фактів застосування важкого озброєння на Луганському напрямку не зафіксовано", - розповів Лисенко.

Він також зазначив, що за минулу добу у зоні антитерористичної операції спостерігали проліт 18 БПЛА супротивника.

Зараз ви читаєте новину «На Донецькому напрямку дуже спекотно. Карта РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути