Ексклюзиви
четвер, 01 березня 2012 21:35

На Донеччині шестеро гірників завалило, рятувати їх не поспішають

На Донеччині шестеро гірників завалило, рятувати їх не поспішають

Після вибуху на нелегальній копанці у Вуглегірську на Донеччині шестеро гірників зникли безвісти, повідомляє ТСН. Трагедія сталася пізно ввечері у середу, 29 лютого.

Однак досі жодна оперативна служба не розпочинала пошуків. Нелегальні гірники працювали на глибині майже 200 метрів, коли стався вибух. Наслідки інциденту помітили шахтарі, які прийшли на ранкову зміну. Металеві вагонетки, куди вантажили вугілля, відлетіли від копальні на 70 метрів.

Родичі гірників запевняють, що викид не могли не помітити місцеві, адже полум'я було велике.

"Може вони там живі всі, викид вийшов сюди вправо. А може там люди живі - можна ж було надати допомогу їм, але ніхто нічого не робить", - бідкаються родичі.

Правоохоронці та рятувальники приїхали лише після полудня. Та розкопувати не квапились, щоб не ризикувати своїми підлеглими. Рятувальники скаржаться на відсутність необхідного обладнання для безпечного спускання людей у копанку.

Місцеві жителі розповіли, що копанка працювала нелегально. Її власник платив гірникам до чотирьохсот гривень за зміну. Через гроші і змушені були працювати в необладнаній копальні, пояснили рідні.

"Там не було ні вентиляції, ні контролю, ніякого контролю взагалі не було - ні за метаном, ні за вуглекислим газом, ні за чим. Люди працювали на авось", - розповів батько одного із гірників Володимир Калашников.

Міський голова Вуглегірська Михайло Мартинов пояснює, що не перший рік бореться з нелегальними копальнями, але про цю чує вперше. Та вже пообіцяв покарати винних.

"Я дивлюся - ліс свіжий - напевно вона кілька днів працює", - зауважив Мартинов.

За фактом незаконної розробки надр, що призвела до людських жертв міліція порушила кримінальну справу. Коли рятувальники зможуть дістатися місця вибуху та чи є надія, що гірники, живі - наразі невідомо.

Зараз ви читаєте новину «На Донеччині шестеро гірників завалило, рятувати їх не поспішають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути