понеділок, 10 вересня 2012 12:10

На Донбасі мати із старшою дочкою убили молодшу через ревнощі і гроші

На Донбасі мати із старшою дочкою убили молодшу через ревнощі і гроші
Зникнення Насті першими помітили сусіди. Фото: fxm.ru

У селищі Кіровськ, що неподалік від Красного Лиману, мати і її старша, 19-літня, дочка вбили молодшу. 14-літню Настю потім закопали в підвалі свого приватного будинку. Майже півроку жінка отримувала на померлу дівчинку пенсію по інвалідності - у дитини була епілепсія, пише "Сьогодні".

Родина Агафонових була цілком звичайною, чоловік з дружиною - Віктор і Валентина, і дві дочки - Рита та Настя. Дівчатка народилися здоровими, але потім раптом важко занедужала молодша.

"Рита розповіла мені, про те, що мати в пориві гніву побила Настю до втрати свідомості. Після цього у дівчинки і почалися напади епілепсії" - розповіла Галина Рибіна, сестра Віктора.

Потім від Валентини пішов чоловік, але продовжував допомагати родині, особливу увагу приділяючи Насті. З хворою дитиною колишня дружина зустрічатися йому забороняла.

"Вона ревнувала чоловіка до молодшої доньки", - вважає Галина.

Після того, як чоловік покинув Валентину, жінка пристрастилася до випивки і зовсім запустила будинок.

Зникнення Насті першими помітили сусіди. Вони і звернулися в селищну раду, де родина стояла на контролі.

"Мати Насті довго стверджувала, що відправила дівчинку до родичів, але я відчувала - щось тут не так. Тому я зв'язалася зі службою у справах дітей і попросила організувати комісію", - пояснила соцпрацівник Інна Худолій, яка відвідувала родину.

Комісію Валентина не хотіла пускати в будинок.

"Ми її все ж таки вмовили, увійшли, і тут вона раптом запитала: "Що, боїтеся, що вас я вб'ю?" - з жахом згадує жінка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мешканка Луганщини викрала дитину, щоб приховати жахливі вбивства

На розпити Валентина відповідала, що Настя поїхала до родичів у Донецьк, звідки втекла. Але ніяких адрес не назвала. Після цього міліція і виявила труп дівчинки, заритий в підвалі.

Валентина і Рита свою провину не визнають. За їхньою версією, вночі у дівчинки стався напад, вони, намагаючись зупинити його, нібито хотіли зафіксувати нижню щелепу Насті скотчем, але в темряві переплутали, і, скотчем обмотали шию. Коли напад закінчився, обидві лягли спати, а вранці виявили, що Настя мертва. Тоді вони злякалися і закопали її в підвалі. Родичі Агафонових в цю версію не вірять і говорять, що Валентина винна в загибелі своєї дочки. На їхню думку, мотиву було два - Валентина не любила молодшу і ревнувала її до чоловіка, другий - не хотіла доглядати за дитиною, але хотіла отримувати пенсію.

Міліція порушила кримінальну справу за статтею "Умисне вбивство", санкція за якою - аж до довічного. Зараз проводиться експертиза, причини загибелі дівчинки встановлюються. Підозрювані мати і сестра дівчинки - на підписці про невиїзд.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі мати із старшою дочкою убили молодшу через ревнощі і гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути