понеділок, 10 вересня 2012 12:54

На Донбасі колишній ріелтор організувала банду шахраїв з членів своєї сім'ї

На Донбасі колишній ріелтор організувала банду шахраїв з членів своєї сім'ї
Учасники угруповання незаконно заволоділи низкою квартир. Фото: podrobnosti.ua

Управлінням по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС України в Донецькій області викрито злочинну групу, учасники якої займалися шахрайським заволодінням квартир.

Встановлено, що жінка-організатор, яка раніше працювала керівником агентства нерухомості, розробила злочинну схему заволодіння та продажу квартир за підробленими документами.

До злочинного ремесла вона залучила ще й своїх родичів, а саме матір, свекрів та інших близьких людей. Також підшукала продажного нотаріуса, який мав засвідчувати підроблені документи.

У подальшому, маючи зв'язки в комунальних відділах районних рад Донецька, а також у деяких ЖЕКах, змовники отримували інформацію про квартири, власники яких померли або без вісті зникли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шахрай просто з в'язничної камери виманив у жінки 1300 гривень

За допомогою підкупленого приватного нотаріуса зловмисники підробляли паспорти, нотаріальні довіреності та реєстраційні документи на квартири, які надавали посадовим особам КП Бюро приватизації і обміну житлового фонду при Донецькій міськраді для оформлення зазначеної нерухомості на учасників злочинної групи.

Встановлено, що таким чином учасники угруповання незаконно заволоділи низкою квартир.

При цьому жертвами махінацій ставали не лише мертві або зниклі громадяни. Так, постраждала багатодітна сім'я шахтаря, що потребувала додаткової житлової площі та з 2000 року стояла в черзі на отримання квартири. Коли нарешті їх мрія збулася, про це дізналася шахрайка. Доки добропорядні громадяни збирали необхідний пакет довідок та проходили усі інстанції з отримання довгоочікуваних квадратних метрів, шахраї підробили ордер та техпаспорт на квартиру. На підставі недостовірних документів вони приватизували нове житло сім'ї шахтаря та одразу виставили його на продаж.

Користуючись тим, що справжні власники житла ще не переїхали, зловмисники змінили замки у квартирі та показували її потенційним покупцям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 88-річну бабцю обікрали фальшиві соціальні працівники

У результаті житло вони все ж реалізували, а про махінацію новий власник дізнався лише тоді, коли пішов до ЖЕКу, де йому повідомили, що у квартирі прописана багатодітна сім'я.

Зловмисники діяли не лише за такою схемою, що дозволило їм досить довго реалізовувати свої задуми та бути непоміченими правоохоронцями.

Працівниками УБОЗ проводяться заходи, направлені на виявлення інших фактів злочинної діяльності фігурантів.

Наразі слідчим управлінням проводиться розслідування кримінальної справи, порушеної за ознаками складу злочинів, передбачених ч.3 та ч.4 ст.190, ч.4 ст.358 Кримінального кодексу України (шахрайство, підроблення документів).

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі колишній ріелтор організувала банду шахраїв з членів своєї сім'ї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути