Ексклюзиви
пʼятниця, 19 липня 2013 10:53

На Дніпропетровщині затримали небезпечних бандитів, які вчинили за рік близько 40 тяжких злочинів

На Дніпропетровщині затримали небезпечних бандитів, які вчинили за рік близько 40 тяжких злочинів
Фото: pravo.ru

На Дніпропетровщині затримали небезпечних бандитів, які вчинили за рік близько 40 тяжких злочинів

Співробітники дніпропетровської міліції затримали 7 членів організованого злочинного угруповання, які вчинили в минулому році близько 40 тяжких та особливо тяжких злочинів.

Як повідомили в центрі громадських зв'язків в ГУ МВС України у Дніпропетровській області, ОЗУ діяло на території кількох областей: Дніпропетровської, Донецької, Полтавської та Київської областей.

Зловмисникам інкримінують розбійні напади, викрадення людей, заволодіння їх транспортними засобами, напад на співробітників міліції, втечу з-під варти, підробку та використання підроблених документів.

"Один з членів банди, раніше судимий чоловік, який восени 2011 року втік з-під варти, переховувався у Київській області і приїжджав до Дніпропетровська тільки для скоєння злочинів", - наголошується в повідомленні.

Слідство встановило, що в жовтні 2012 року у Царичанському районі (Дніпропетровська обл.), погрожуючи зброєю, чоловіки в масках забрали машину з напівпричепом, завантаженим картоплею. У машині було подружжя з трирічною дитиною, яких бандити утримували протягом доби у дачному будиночку.

"У грудні 2012 року двоє озброєних чоловіків скоїли напад на автозаправку в Дніпропетровську. Наступного дня на автодорозі Бориспіль - Дніпропетровськ - Запоріжжя, злочинна група у складі вже трьох зловмисників вчинила ще один напад на автозаправну станцію. Розкриття злочинів ускладнювалося тим, що обличчя злочинців прикривали маски"- зазначили правоохоронці.

Після затримання членів банди за місцем їх проживання міліціонери провели низку обшуків, в ході яких виявили велику кількість зброї та інших речових доказів: 5 пістолетів і револьверів, маски для обличчя, патрони та інші предмети, які доводять їх причетність до скоєння злочинів.

Зараз йде збір інформації щодо виявлення інших членів угруповання і встановлення всіх фактів їх злочинної діяльності. Всього дана група завдала громадянам і підприємствам матеріальних збитків на суму понад 200 тис. грн.

Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ст. 257 Кримінального кодексу України (бандитизм), за якою зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 15 років з конфіскацією майна.

Зараз ви читаєте новину «На Дніпропетровщині затримали небезпечних бандитів, які вчинили за рік близько 40 тяжких злочинів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути