понеділок, 06 серпня 2012 14:49

На Дніпропетровщині заборонили ввозити м'ясо з Запорізької області: бояться африканської чуми

На Дніпропетровщині заборонили ввозити м'ясо з Запорізької області: бояться африканської чуми
Вірус африканської чуми свиней для здоров'я людей загрози на становить. Фото: vkurse.ua

Влада Дніпропетровської області провела всі заходи, щоб не допустити проникнення вірусу африканської чуми на територію регіону, повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Як поінформував заступник голови ОДА Олександр Любович, було заборонено ввезення на територію Дніпропетровської області домашніх і диких свиней, сирого м'яса свиней, усіх видів м'ясних продуктів тваринного походження, кормів і т. п. із території Запорізької області, де виявлено вірус африканської чуми свиней.

Свинокомплекси і свиноферми переведено на закритий режим роботи, який передбачає спеціальний санітарний режим. Крім того, пункти державного ветеринарного контролю на державному кордоні та транспорті контролюють переміщення тварин і сировини тваринного походження.

При цьому посилено інформування населення, організацій у сфері торгівлі, громадського харчування, туризму і транспорту про небезпеку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вірус африканської чуми знайшли на Запоріжжі. Його могли привезти туристи з Росії

Головний державний інспектор ветеринарної медицини Дніпропетровської області Леонід Короленко в свою чергу зазначив, що в Дніпропетровській області Покровський, Синельниківський, Солонянський, Томаківський і Нікопольський райони знаходяться в 150-кілометровій зоні загрози епізоотичного вогнища (зоні спостереження).

Тому в господарствах цих районів посилено роботу з обліку та імунізації всього поголів'я свиней проти класичної чуми і посилення ветеринарного спостереження за ним; заборонено торгівлю свининою та іншими продуктами свинарства на ринках; проводяться заходи по знищенню гризунів на фермах; переміщення всіх сільськогосподарських тварин відбувається тільки з дозволу працівників госветфітослужби України.

Короленко також зазначив, що вірус африканської чуми свиней для здоров'я людей загрози на становить.

Нагадаємо, минулого тижня в Запорізькій області зареєстровано захворювання свиней африканською чумою. За інформацією Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України, падіння тварин зафіксовано в селі Комишуватка Приморського району Запорізької області в приватному господарстві. Ймовірним джерелом інфекції у відомстві вважають завезення відпочиваючими з Російської Федерації збудника хвороби з харчовими продуктами тваринного походження.

Зараз ви читаєте новину «На Дніпропетровщині заборонили ввозити м'ясо з Запорізької області: бояться африканської чуми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути