Ексклюзиви
субота, 12 жовтня 2013 10:45

На Дніпропетровщині породіллям заборгували 22 мільйони гривень

На Дніпропетровщині породіллям заборгували 22 мільйони гривень

Народжувати - з дня на день, а на допомогу і не розраховувати. У шостому пологовому будинку Дніпропетровська тільки й розмов – про виплати з вагітності та пологів. Майбутні батьки мусять позичати гроші на невизначений строк.

В обласному фонді соціального страхування підтверджують: нині населенню заборгували 78 мільйонів гривень. І 22 з них – саме виплати вагітним. Тут запевняють: усі документи та заявки надсилають вчасно. На рахунку мають аж 91 мільйон гривень, однак казначейство їх затримує.

"Гроші у нас надійшли. Вони знаходяться на рахунках казначейства", - каже заступник директора обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Володимир Ярихович.

А рівно три тижні тому уряд звітував перед депутатами, що жодних боргів перед бюджетниками немає. Хоча опозиція нарахувала, що держава завинила українцям мільярд гривень зарплат і стільки ж соціальних виплат. Тільки матерям на догляд за дитиною не виплатили 270 мільйонів.

Тим часом перший віце-прем'єр Сергій Арбузов запевняв: затримку зарплати скоротили на 13%, а соціальної заборгованості взагалі немає.

"Заборгованостей в бюджетній сфері немає. Заборгованість по підприємствам державної та іншої власності скоротилася на 13%. Що стосується соціальної допомоги – ми не маємо тривалих якихось заборгованостей. Ми все закриваємо вчасно", - запевняє Арбузов.

Замість насолоджуватися материнством, дніпропетровські жінки змушені оббивати чиновницькі пороги. Повернення боргів вони налаштовані відстоювати в прокуратурі, так їм порадили у Фонді соцстраху.

Зараз ви читаєте новину «На Дніпропетровщині породіллям заборгували 22 мільйони гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути