Ексклюзиви
понеділок, 04 квітня 2011 16:39

На Черкащині школярі спалили 150 гектарів очеретів

1 квітня близько 14.00 поблизу Умані Черкаської області загорілися очерети біля водоочисних споруд. Вони знаходяться за 10 кілометрів від міста.

"Мені подзвонив наш єгер, сказав, що горить очерет біля греблі, – розповідає голова Товариства мисливців і рибалок "Уманське" Юрій Мулько. – Він бачив, як двоє хлопчиків тікали звідти. Бігли на село Собківку, мабуть, місцеві школярі. Діти могли розгубитися, коли вогонь спалахнув. Зараз все сухе і горить дуже швидко. Ми викликали пожежників. Приєдналися і наші єгері".

Вогонь пожежі сягав 4-6 метрів, гасили його близько трьох годин. У вогні опинилися і кубла двох диких свиноматок.

"Одна привела поросят тиждень тому, а друга 31 березня вночі. Вогонь підкрався до них дуже близько. Свинки прикривали поросят собою, аби вогонь їх не попалив. Залишалися лічені метри, коли загасили біля них полум'я. Гірше було б, якби вони побігли шукати порятунку. Льохи тоді б, можливо і вижили, але маленькі згоріли б заживо, бо вогонь був дуже сильний. Дикі свині коли тікають забиваються у непрохідні нетрі, їх би там ніхто не знайшов. Тварини пропали б", - каже Мулько.

Всього в пожежі вигоріло 150 гектарів очеретів і прибережної зони. Вогонь міг перекинутися на ліси урочищ Північне і Писарка, поруч село Собківка. Єгері шукають винуватців пожежі.

"Завданням нашого оперативно-рятувального підрозділу було не просто загасити пожежу на великій площі, а й не дати вогню перекинутися на ліс, – каже Євген Кравченко з місцевого відділення МНС, 29 років. – що могло завдати значно більшої шкоди довкіллю".

Зараз ви читаєте новину «На Черкащині школярі спалили 150 гектарів очеретів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути