Ексклюзиви
неділя, 03 квітня 2011 16:57

Пожежа на Івано-Франківському військовому летовищі

Пожежа на Івано-Франківському військовому летовищі

На на Івано-Франківському військовому летовищі сталась надзвичайна подія – між його злітними смугами загорілась суха трава. Про це повідомили у Західному регіональному медіа-центрі Міністерства оборони України.

За словами підполковника Тараса Греня, відразу по тривозі були підняті і виїхали на місце події дві пожежних автоцистерни з пожежного взводу старшого лейтенанта Андрія Гавриляка. Вогонь на летовищі – справа небезпечна і підступна. Буквально за кілька хвилин з тоненької смужки димув небо піднімалась вже чимала хмара. Тому військові пожежники, не гаючи часу, розпочали локалізовувати місце загоряння та гасити сам осередок вогню. Накривши площу "водяною гарматою", вони розгорнули брансбойти і почали заливати спеціальним розчином язики полум'я.

"Проте вітер, який постійно дме на аеродромі, вніс свої корективи. І вогонь почав просуватись до місць зберігання техніки та службових спорудаеродрому. На допомогу пожежним прибув склад чергового підрозділу. Без метушні, вишикувавшись вздовж лінії просування вогняної стихії, хлопці лопатами і спеціально підготовленими для гасіння пожеж швабрами почали збивати полум'я, не даючи йому наблизитись до важливих та небезпечних об'єктів", - поінформував Тарас Грень.

За годину небезпеку було повністю ліквідовано. На даний момент з факту загоряння проводиться службове розслідування, яке має прояснити, яким чином загорілась суха трава летовища.

Протягом кількох наступних днів поле, на якому відбулось загоряння, буде перевірятись черговими щокілька годин і вдень, і вночі. І хоча комунікації аеродрому не були ушкоджені, відповідні технічні служби проведуть тестування всіх приладів, що відповідають за навігацію, а також за злет і посадку літаків на аеродромі Івано-Франківськ.

Зараз ви читаєте новину «Пожежа на Івано-Франківському військовому летовищі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути