середа, 14 листопада 2012 17:14

На Черкащині після самогубства школяра звільнились директор школи та класний керівник

На Черкащині після самогубства школяра звільнились директор школи та класний керівник
Родичі Максима Танчука вимагають справедливого розслідування причин загибелі сина. Фото Ірини Патлатюк

Після самогубства 5 листопада в селі Сичівка Христинівського району на Черкащині семикласника Максим Танчук, директор зі школи, де вчився хлопець, та його класний керівник звільнилися. Хлопець повісився після конфлікту у школі.

"Оксана Володимирівна не працює директором, звільнилася за власним бажанням одразу після цього випадку, - прокоментувала начальник Христинівського районного відділу освіти Маргарита Білецька. - Залишив роботу і класний керівник хлопчика Мельник Ігор Анатолійович. Наразі вирішується кандидатура нового директора. Ми плануємо зустріч із педагогічним і батьківським колективами".

Також за словами начальника відділу освіти, при відділі буде створено центр психологічної роботи і психологи працюватимуть з дітьми у всіх школах району. До цього випадку посаду психолога не впроваджували, бо згідно штатного розпису в Сичівській школі була недостатня кількість учнів.

Батьки Максима Танчука вимагають справедливого розслідування причин загибелі сина.

"Директор була і його першою вчителькою, і в середній школі викладала математику, - розповіла Ольга Танчук. – Він завжди скаржився, що вона до нього присікується. Доходило до того, що не хотів іти в школу, бо там директор. Ні на кого з вчителів більше не жалівся, тільки на неї. Зараз вчителі почали казати, що він був неадекватний. Дитина померла, а вони таке говорять. Він як звичайна дитина, здоровий був. Не розумію для чого наговорювати".

Віктор Танчук, батько хлопчика, теж обурюється тим, що їхнього сина виставляють як неадекватного.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мазурок не зміг побачитися з родиною перед смертю - ЗМІ

"Він був здоровий, вони всі це добре знають. Якщо навіть припустити, що дитина потребувала якоїсь допомоги, то чому всі сім років, що він ходив у школу, ніхто про це не говорив, а почали казати, коли його вже не повернеш. Просто хочуть зняти з себе відповідальність. Він завжди допомагав по господарству, з дітьми грався вчився, будував плани свої як дитина", - сказав чоловік.

Кілька дітей з класу Максима Танчука на минулому тижні не відвідували школу. Їхні батьки розповіли, що діти пережили стрес після того, що сталося з їхнім товаришем. Після похорону хлопчика його друзі створили сторінку в соціальній мережі "Вконтакте" на підтримку рідних хлопця. Серед коментарів є розповіді дітей, які бачили конфлікт між вчителями та учнем. Дехто з учнів виправдовує вчителів.

Вчителі в школі шоковані. Відкрито спілкуватися ніхто не хоче. Одна з учительок пояснила, що після цього випадку бояться робити дітям зауваження.

Зараз ви читаєте новину «На Черкащині після самогубства школяра звільнились директор школи та класний керівник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути