Ексклюзиви
вівторок, 13 листопада 2012 19:50

Справа Мазурка ніяк не пов'язана з політикою і виборами — правозахисник

Справа Мазурка ніяк не пов'язана з політикою і виборами — правозахисник
Едуард Багіров Фото: vidomosti-ua.com

Вбивство трьох охоронців у столичному ТРЦ "Караван" ніяк не пов'язано з політикою і виборами. Злочинець діяв за чітким сценарієм, проте сам злочин може бути скоєно на побутовому ґрунті, особистій неприязні чи зачеплено матеріальний інтерес. Таку думку кореспонденту Gazeta.ua висловив правозахисник Едуард Багіров.

Багіров зазначив, що в історії бували випадки, коли представники влади використовували вбивства для того, щоб "очорнити" один одного, проте у даному випадку цього не було. Правозахисник не побачив зв'язку резонансної події з парламентськими виборами.

"Дане вбивство стало серйозним інформаційним приводом. Проте жодна з політичних сил не робила з цього приводу ніяких заяв, оскільки всі чудово розуміють, що політики тут немає", - розповів він.

Правозахисник додав, що у діях "караванського стрілка" був чітко прописаний сценарій.

"Такий резонанс і чітке спостереження на вищому рівні. Вперше бачу, щоб інформація була настільки відкрита. Це був чітко прописаний сценарій. Якби це було вбивство, то потрібно було б далі розслідувати цю справу. Раніше я припускав і озвучував на одному з телеканалів, що це буде самогубство. Тут надто багато випадковостей: випадково зайшов, випадково застрелив і випадково застрелився", - розповів Багіров.

Експерт додав, що публічні заяви представників правоохоронних та інших держорганів є неправильними. Адже на сьогоднішній день немає жодного юридичного документа, що підтверджує причетність Ярослава Мазурка до розстрілу охоронців у "Каравані".

"У мене є ряд питань, на які я не можу отримати відповіді. Найцікавіше, на сьогоднішній день немає жодного документа, який би мав юридичну силу (немає рішення суду чи рішення слідчого) про те, що підозрюваним у скоєні злочину в "Каравані" є Мазурок. Не можна людину назвати злочинцем, поки у відношенні його не набув чинності вирок апеляційного суду", - зазначив Багіров.

Нагадаємо, Ярослав Мазурок помер від вогнепального поранення, попередня версія загибелі — самогубство.

Як повідомлялося, 26 вересня вдень охоронець торгово-розважально центру "Караван" на вул.Лугова в Києві помітив, що один з відвідувачів викрав товар, після чого останньому було запропоновано пройти в кімнату охорони. Там зловмисник відкрив вогонь, убивши на місці трьох охоронців, четвертого важко поранив, а потім сховався. Міліція стверджує, що вбивця — Ярослав Мазурок.

Зараз ви читаєте новину «Справа Мазурка ніяк не пов'язана з політикою і виборами — правозахисник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути