Ексклюзиви
вівторок, 10 вересня 2024 06:26

Спецтема: Війна Росії проти України

На Черкащині лунали вибухи, на підступах до Києва працювала ППО

На Черкащині лунали вибухи, на підступах до Києва працювала ППО
Вночі 10 вересня біля Києва протиповітряна оборона працювала по ворожих безпілотниках. Фото: t.me/Pravda_Gerashchenko

У Києві 10 вересня оголошували повітряну тривогу через загрозу дронової атаки.

Начальник КМВА Сергій Попко попередив мешканців про можливі гучні звуки через роботу ППО, яка працювала на підступах до столиці.

"Увага! Загроза БпЛА для столиці! Прямуйте до укриття! У передмісті Києва триває бойова робота протиповітряної оборони по російських ударних дронах. Може бути досить гучно. Зберігайте спокій та перебувайте в укриттях до відбою", - йдеться у його дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ атакують безпілотники: вибухи чули в Підмосков'ї, Брянській, Орловській, Липецькій, Воронезькій областях

В Україні станом на 04:06 була оголошена масштабна повітряна тривога. Військові повідомляли про рух ворожого безпілотника у передмісті міста Буча. Моніторингові пабліки повідомляли про рух БпЛА з Ірпеня у напрямку Фастова. Також повідомляли про рух дрона у Фастівському районі в напрямку Житомирської області. О 06:00 було оголошено відбій.

Наразі у повітряному просторі України до 10 груп дронів-камікадзе, повідомляють Повітряні сили. Більшість - на Полтавщині та Черкащині.

У Черкаській області у ніч проти 10 вересня пролунали вибухи під час повітряної тривоги. Фіксувалася загроза ворожих атак із застосуванням дронів-камікадзе.

Вибухів у Черкаській області було кілька. Зокрема, вони лунали близько 3:38, 3:22 та 3:15. Керівник ОВА також попередив у своєму Telegram про підвищену небезпеку у Черкаській області.

Перед тим у командуванні Повітряних сил ЗСУ інформували про загрозу через ударні безпілотники противника для Черкаської області, у якій були помічені кілька груп ворожих цілей. Близько четвертої години у Черкаській області було чути ще один вибух.

Зараз ви читаєте новину «На Черкащині лунали вибухи, на підступах до Києва працювала ППО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути