середа, 05 жовтня 2022 15:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Можуть летіти до 1 тис. км і випускатися з різних напрямків – Ігнат про іранські дрони

Можуть летіти до 1 тис. км і випускатися з різних напрямків – Ігнат про іранські дрони
Іранські дрони-камікадзе Shahed-136 можуть летіти до 1 тис. км. Фото: eastnews.ua

Іранські дрони-камікадзе Shahed-136 можуть летіти до 1 тис. км.

Російські окупанти можуть використати їх із різних напрямків для ударів по Україні. Про це повідомив речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону 5 жовтня, передає Gazeta.ua.

"Ціль складна, вона не така великогабаритна: розмах крил – 2,5 метра, маса – 200 кілограмів, бойова частина становить 40 кг. Це фактично – як артилерійський снаряд, який летить зі швидкістю 120 кілометрів на годину, а при заході на ціль – опускається з більшою швидкістю", – зазначив він.

Сказав, що в іранський рекламних роликах відстань застосування цих безпілотників становить 2,5 тис. км.

"Однак фахівці зауважують, що навряд чи таку відстань подолає цей безпілотник-камікадзе, тому що при такій масі та швидкості, відповідно, йде витрата палива. Ще низка факторів свідчать, що майже тисячу кілометрів він може таки летіти", – пояснив Ігнат.

Очікувати удари дронами-камікадзе можна з різних напрямків. Російський агресор міг перекинути їх і на територію окупованого Криму, і в країну-поплічницю Білорусь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За ніч українські зенітники "приземлили" шість іранських дронів-камікадзе

Ігнат також сказав, що іранські дрони – це нова загроза для всіх сил оборони. Тож всіма наявними засобами їх треба знищувати. Зокрема, Україні для цього потрібні різні засоби протиповітряної оборони, серед яких і зенітні гармати та великокаліберні кулеметні системи, які можуть знищувати на різних етапах.

Речник командування ПС ЗСУ підтвердив, що Росія переключилася з використання високоточних ракет, які коштують мільйони доларів, як-от Х-101, "Калібр", Х-555, "Іскандер", на безпілотні апарати.

За його словами, ймовірно, цими ракетами, які здатні нести тактичні ядерні заряди, РФ збирається погрожувати всьому світу.

Представники міністерства зовнішніх справ Ірану знову спростували постачання будь-якого озброєння для армії Російської Федерації.

Офіційні особи Ірану запевняють, що зберігають нейтралітет у російсько-українській війні, повідомляє агентство "Сіньхуа". Усі дані про отримання РФ безпілотників іранського виробництва "необґрунтовані", заявив 5 жовтня речник міністерства закордонних справ країни Насер Канаані.

Зараз ви читаєте новину «Можуть летіти до 1 тис. км і випускатися з різних напрямків – Ігнат про іранські дрони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути