Ексклюзиви
пʼятниця, 27 жовтня 2017 16:40

"Мосійчук не настільки цікавий спецслужбам Росії, щоб влаштовували проти нього теракти" - експерт

"Мосійчук не настільки цікавий спецслужбам Росії, щоб влаштовували проти нього теракти" - експерт
"Єдина версія, яку я виключаю, – самопіар Мосійчука" - колишній заступник голови СБУ Олександр Скіпальський ФОТО: x-true.info

Є висока вірогідність, що вибух на столичній Солом'янці організували в Україні. Присутність російського сліду - не більша за 20%, вважає колишній заступник голови СБУ Олександр Скіпальський.

Про це він сказав у інтерв'ю виданню "Вголос".

"Нардеп Ігор Мосійчук, який постраждав внаслідок вибуху, не настільки цікавий спецслужбам Росії, щоб влаштовували проти нього теракти. Навпаки, зважаючи на його психологічний портрет - це надто неконтрольований "радикалізм" у владі, що на руку нашим ворогам", - каже Скіпальський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибух під телеканалом розслідуватимуть як терористичний акт

Генерал-лейтенант вказує й на інші нюанси, які спростовують версію російського сліду.

"Сам теракт важко назвати професійним. Російська спецслужба зробила б це прицільніше. Не було б стільки постраждалих, не загинули б випадкові люди. Професіонали передбачають такі нюанси і мінімізують кількість жертв, - зазначає Олександр Олександрович. - Теракт здійснили задля продовження дестабілізації ситуації в Україні. Це - демонстрація для США, Європи, українського суспільства того, що президент, як куратор правоохоронної системи, не спроможний навести порядок у державі. Не озвучуватиму своєї думки, хто в цьому зацікавлений. Зазначу, що на сьогодні у "нашому королівстві" все дуже переплуталось".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Правоохоронці назвали основну версію вибуху на Солом'янці

Олександр Скіпальський не виключає, що причиною вибуху могли бути особистісні конфлікти.

"Мосійчук - людина, яка імпульсивно робить заяви. Типу, "викриває" корупціонерів, знаходить корупційні зв'язки. Може, бажаючи цього чи ні, викликав у когось роздратування, - говорить Скіпальський. - Єдина версія, яку я виключаю, – самопіар. Мосійчук, навіть якщо хотів попіаритись, не зважився б на такий вчинок. Цей теракт надто потужний: загинули і постраждали люди".

25 жовтня біля редакції телеканалу "Еспресо" на вул. Адама Міцкевича, 8, у Солом'янському районі Києва о 22:03 пролунав вибух. Із будівлі саме виходили гості ефіру - народний депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук, його охоронець Руслан Кушнір і політолог Віталій Бала. Загинули бодігард нардепа і перехожий Михайло Морміль. До лікарні з травами потрапила киянка Надія Тарасенко. Вибух кваліфікували як терористичний акт. Справу розслідує Служба безпеки України.

Зараз ви читаєте новину «"Мосійчук не настільки цікавий спецслужбам Росії, щоб влаштовували проти нього теракти" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути