Ексклюзиви
пʼятниця, 09 червня 2017 13:05

Молдавський корабель нелегально возив моряків у Крим

Молдавський корабель нелегально возив моряків у Крим
Танкер Bospor, який арештували на Одещині за нелегальну перепарвуморяків до окупованого Криму / фото: Держприкордонслужба

Прикордонники спільно з поліцією заарештували судно Bospor під прапором Молдови, на якому переправляли моряків в анексований Крим.

Арешт відбувся в Одеській області, інформують у прес-службі Держприкордонслужби.

За даними правоохоронців, протягом 2015-2017 років порушники з використанням суден закордонного прямування незаконно переправляли моряків через закриті пункти пропуску на тимчасово окупованій території АР Крим.

За цей час організатори каналу за допомогою арештованого судна незаконно переправили через кордон майже 100 жителів Одеської і Херсонської областей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стала відома причина походу українського лайнера на Ростов

Попередня сума оцінки арештованого майна становить приблизно 44,5 млн грн. Зараз тривають подальші заходи в кримінальному провадженні.

Танкер Bospor призначений для перевезення рослинної олії. Побудований 1986 року. Ходить під прапором Молдови, порт прописки - Джурджулешти. Розміри - довжина 70 м, ширина - 12 м. Тоннаж - 1581 т.

9 травня прикордонники затримали групу, яка протягом двох років незаконно переправляла моряків через закриті пункти пропуску в окупований Крим. Після обшуків правоохоронці виявили печатки, штампи, кліше, зокрема російських підприємств, фальшиві перепустки і гроші. За час своєї діяльності злочинна група переправила через закриті пункти пропуску майже 100 жителів Одеської та Херсонської областей.

Зараз ви читаєте новину «Молдавський корабель нелегально возив моряків у Крим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути