вівторок, 06 червня 2017 14:28

Стала відома причина походу українського лайнера на Ростов

Стала відома причина походу українського лайнера на Ростов
Круїзний теплохід "Генерал Ватутін" продали росіянам / фото: 5 канал

Український круїзний лайнер "Генерал Ватутін" різко змінив курс і поплив у російський Ростов-но-Дону, оскільки його продали.

Теплохід вийшов 25 травня з Києва до Херсона, а після попрямував до Ізмаїла. Вже звідти - в Молдову, де його продали сейшельській компанії, пише "Обозреватель".

Зараз лайнер знаходиться не в круїзі, а за планом йде до Ростова-на-Дону. На ньому знаходиться екіпаж з 13 громадян України і п'ять представників російської сторони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український круїзний лайнер раптово поплив до Ростова

"Генерал Ватутін" нібито був проданий за двох умов: перше - він не повинен заходити в кримські порти. Друге - обов'язкова зміна назви судна на будь-яке інше.

Теплохід побудували 1986 року на судноверфі в Німеччині за проектом 302. Після завершення будівництва надійшов до державного об'єднання "Укррічфлот", де працював на Дніпрі і Чорному морі. З 2005-го і до 2013-го теплохід працював на круїзній лінії "Київ - Ялта - Одеса" із зарубіжними туристами. В 2013-2016 роках перебував на відстої у Києві. Торік працював на круїзній лінії "Київ - Одеса - Вилкове - Київ".

Україна відновлює річкове й морське пасажирське сполучення з країнами Євросоюзу. 15 травня в країну вперше за три роки зайшов румунський круїзний теплохід "Принцеса Дніпра". Ним подорожували понад сотня туристів зі Швейцарії, Німеччини та США. "Принцеса Дніпра" розрахована на річкові подорожі. За вісім днів пройшла шість міст - румунське Фетешті, Одесу, Миколаїв, Херсон, Дніпро та Київ.

Зараз ви читаєте новину «Стала відома причина походу українського лайнера на Ростов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути