понеділок, 05 березня 2018 11:08

"Мені винесли несправедливий вирок" - помилувана довічниця позиватиметься до суду

"Мені винесли несправедливий вирок" - помилувана довічниця позиватиметься до суду
Помилувана довічно засуджена Любов Кушинська, яка відсиділа за вбивство 20 років, планує звертатися до суду. Фото - ТСН

Помилувана довічниця Любов Кушинська, яка відсиділа за вбивство 20 років в Качанівській колонії на Харківщині і тепер вийде на волю, планує позиватися до суду.

Хоче довести, що нікого не вбивала і повернути своє добре ім'я.

"Я хочу повернути своє добре ім'я. Наполягатиму на виправданні, тому що я злочин не скоювала", - каже вона, передає ТСН. Кушинську заарештували 1997 року за жорстоке вбивство двох людей і визнали винною, вона стала першою жінкою-довічницею в Україні. За ґратами Любов мала провести все життя, але відбула 20 років. Зараз їй 54, за цей час у неї народилося двоє онуків.

"Вже знає моя донечка, що мама повертається. Дитина покинула Україну, як тільки мені винесли несправедливий вирок", - розповіла помилувана жінка.

Керівник Львівського міського управління міліції в 1996-2001 роках Богдан Шкарада наполягає, що доказів убивства Кушинською зі спільником заради квартири було зібрано достатньо.

"Вони їх почали вбивати, цих двох чоловіків – водій і вона. І там їх і закопали. Він розказав, хто це вбивство замовив, хто скоїв, і як це все відбулося", - каже правоохоронець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Лікувався від розладів психіки. Зробив чотири явки з повинною"

Дружина Ярослава Дрожджаля, у вбивстві якого звинуватили Кушинську, пригадує, як у 1997 році її чоловік прийшов до ріелтора Кушинської, щоб продати квартиру.

"Боявся так продавати, щоб не нарватися на якихось аферистів. А вийшло – вона бандитка. В той день, коли сталася трагедія, він хотів забрати у неї документи. Мій тато був з ним на той момент. Вона їх повела в подвір'я. Не знаю, що вона їм сказала, але вони вже звідти не повернулися", - каже вдова вбитого Галина Дрожджаль.

У різний час Кушинська твердила, що її "замовив" і підставив один із високопосадовців, який заборгував велику суму грошей. Справу якийсь час слухав відомий "суддя-колядник" Ігор Зварич, щоправда, вирок підписав уже не він. Попри рішення суду, своєї вини жінка не визнала. Її звільнення стало прецедентом для українського права.

Засуджену до довічного ув'язнення Любов Кушинську помилував президент Петро Порошенко. Про її помилування особисто звертався до президента нардеп Олександр Грановський.

Зараз ви читаєте новину «"Мені винесли несправедливий вирок" - помилувана довічниця позиватиметься до суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути