неділя, 02 жовтня 2022 18:07

Спецтема: Війна Росії проти України

Міноборони Німеччини прокоментувало звільнення Лимана від росіян

Міноборони Німеччини прокоментувало звільнення Лимана від росіян
Звільнення від російських окупантів Лимана на Донеччині є великим успіхом для ЗСУ - міністерка оборони Німеччини Крістіна Ламбрехт. Фото: Getty Images

Звільнення від російських окупантів Лиману на Донеччині є великим успіхом для ЗСУ, але це поки що не поворотний момент у війні.

Про це заявила міністерка оборони Німеччини Крістіна Ламбрехт в коментарі ARD. Вон наголосила, що саме тому так важливо навчати українських солдатів – у тому числі і для майбутнього.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина передасть Україні чотири системи IRIS-T замість однієї

"Це великий успіх, але це не поворотний момент. На жаль, нам доводиться зважати на те, що ця війна триватиме тижні і місяці", – заявила Ламбрехт.

Міністр оборони Німеччини Крістіна Ламбрехт прибула з візитом в Україну в ніч з 1 на 2 жовтня. При цьому про візит заздалегідь оголошено не було.

Глава німецького міністерства оборони приїхала до Одеси, де анонсувала початок поставок Україні зенітно-ракетних комплексів IRIS-T, повідомляє видання Welt.

Крім цього, в Одесі Ламбрехт оглянула німецький ЗРК Gepard, переданий ЗСУ в рамках військової допомоги, і висловила впевненість, що це озброєння дозволить Україні захищати інфраструктуру від атак Росії.

Зараз ви читаєте новину «Міноборони Німеччини прокоментувало звільнення Лимана від росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути