неділя, 23 квітня 2023 08:43

Мінкульт розпочинає перевірку Почаївської лаври

Мінкульт розпочинає перевірку Почаївської лаври
Мінкульт створив комісію для перевірки використання РПЦ в Україні Почаївської лаври. Фото: vidviday.ua

Міністерство культури та інформаційної політики створило комісію для перевірки використання РПЦ в Україні об'єктів Почаївської лаври на Тернопільщині.

Створено також комісію, яка перевірить використання деяких об'єктів Чернігівського заповідника. Про це в ефірі національного телемарафону розповів міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд обрав запобіжні заходи затриманим за хуліганство в лаврі

За його словами, вже призупинено деякі угоди щодо використання заповідника у Чернігові. А в Почаєві робота комісії лише розпочинається.

"Там інша ситуація порівняно з Києво-Печерською лаврою, бо є Кременецький заповідник, є Почаївська лавра, є взаємини між ними. У Кременецькому заповіднику в одному з храмів припинився термін угоди про використання. У нас також знаходиться справа у місцевому суді щодо того, чому нас не допускають до цього храму", – сказав Ткаченко.

На території Києво-Печерської лаври 19 квітня прибічники Російської церкви в Україні в ході конфлікту зламали захисні ролети опечатаного Мінкультом корпусу.

Після цього правоохоронці затримали чотирьох активних учасників штовханини. Слідчі повідомили їм про підозру у хуліганстві. Комісія Міністерства культури та інформаційної політики 12 квітня розпочала роботу у Києво-Печерській Лаврі. Зафіксували пошкодження об'єктів культурної спадщини.

Зараз ви читаєте новину «Мінкульт розпочинає перевірку Почаївської лаври». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути