вівторок, 12 лютого 2013 09:02

Міліція знайшла вбивцю і ґвалтівника дівчини, замерзлий труп якої знайшли в Бердянську

Міліція знайшла вбивцю і ґвалтівника дівчини, замерзлий труп якої знайшли в Бердянську
Фото: svit24.net

В Запорізькій області розкрите вбивство і зґвалтування 14-річної дівчинки, що сталося в середині грудня.

Нагадаємо, 16 грудня в чергову частину Бердянського міського відділу міліції по телефону "102" звернулася місцева мешканка з повідомленням, що її неповнолітня донька 1998 року народження напередодні, 15 грудня, пішла з будинку і не повернулася.

Дане повідомлення було внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ст.115 КК України. За місцем проживання дівчинки виїхала чергова слідчо-оперативна група, почалося опитування сусідів, родичів та знайомих, було організовано прочісування району.

Пошуки в районі проживання по причині нічного часу і рясного снігопаду результатів не принесли, але було встановлено, що останній раз неповнолітню бачили близько 3.00 в ніч з 15 на 16 грудня в одному з нічних клубів, де збирається учнівська молодь міста. Таким чином було встановлено відправна точка у пошуках зниклої. А 17 грудня в ході чергового прочісування в районі перетину вулиць Мічуріна та Руднєвої міста Бердянська в водовідвідному каналі в заростях очерету співробітники міліції виявили труп дівчини. Судово-медична експертиза встановила насильницький характер смерті.

Після цього була створена спеціальна слідчо-оперативна група. До зусиль Бердянських правоохоронців приєдналися співробітники управління карного розшуку, що спеціалізуються на розкритті вбивств, і слідчого управління ГУМВС України в Запорізькій області. 8 лютого підозрюваний давав свідчення співробітникам міліції.

Як розповів начальник управління карного розшуку ГУМВС України в Запорізькій області Михайло Павлюк, майже двомісячна праця співробітників міліції вилилася у понад 20 томів матеріалів. Були опитані практично 100% відвідувачів і персонал нічного клубу, де в ту ніч відпочивала потерпіла. Опитувалися також жителі району, де було вчинено злочин, і всього таксомоторного парку міста. Відпрацьовувалися навчальні заклади, вокзали, військові частини. Перевірялися особи, котрі перебувають на спецобліку. Було призначено і проведено близько 50 судових експертиз, в тому числі і генетична, понад 20 обшуків. За описом очевидців було складено та опубліковано композиційний портрет молодика, з яким, за свідченнями очевидців, дівчина вийшла з клубу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Бердянську знайшли труп зниклої безвісти школярки: дівчинку перед смертю зґвалтували

В результаті за підозрою в скоєнні злочину був затриманий 20-річний житель Запорізької області, студент одного з ВУЗів міста, раніше засуджений за ст.185 КК України (крадіжка), учасник кількох конфліктних ситуацій в цьому ж клубі.

Було встановлено, що в ту ніч він, побачивши, що потерпілу, яка перебувала в стані алкогольного сп'яніння, саджають в таксі, зголосився її провести. Біля будинку вступив з нею в статевий зв'язок, а коли побачив, що вона не подає ознак життя, злякався відповідальності, переніс та сховав тіло в водовідвідному каналі, де воно і було знайдено.

Зараз він співпрацює зі слідством, наполягає на ненавмисності скоєного. Разом з тим, йому оголошено про підозру за ч.2 п.10 ст.115 (умисне вбивство), ч.3 ст.152, ч.2 ст.153 (згвалтування і насильницьке задоволення статевої пристрасті у неприродний спосіб) КК України, санкції по яких передбачають покарання аж до довічного позбавлення волі, повідомив ВЗГ ГУМВС в Запорізькій області.

Зараз ви читаєте новину «Міліція знайшла вбивцю і ґвалтівника дівчини, замерзлий труп якої знайшли в Бердянську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути