понеділок, 12 листопада 2012 10:19

Спецтема: Розстріл у "Каравані"

Міліція вважає, що Мазурок — серійний маніяк-убивця - ЗМІ

Міліція вважає, що Мазурок — серійний маніяк-убивця - ЗМІ
Серійний вбивця здійснював практично невмотивовані злочини і зазвичай нічого з собою не забирав. Фото: ru.tsn.ua

Міліція підозрює вбивцю трьох охоронців київського ТРЦ "Караван" Ярослава Мазурка в тому, що він є серійним маніяком-вбивцею.

Цього разу правоохоронці мають речові докази, пише "Сегодня".

Відразу після розстрілу в "Каравані" у МВС не виключали, що Мазурок починаючи з 2004 року брав участь як мінімум в десятці таких епізодів, залишивши по собі близько 20 трупів, включаючи охоронців.

"Саме тому Мазурок і розпочав стрілянину в "Каравані", тому що дуже боявся - у нього знайдуть ствол, засвічений на безлічі вбивств", - вважає сищик з багатим досвідом.

Так, в квартирі "караванського стрілка" провели повторний обшук і, крім книг зі стрілецької справи, начебто знайшли металошукач. Такі прилади - номерні. І саме цей металошукач нібито зник кілька років тому з місця загибелі двох "чорних археологів". Причому хлопці (25 і 33 роки) були вбиті саморобними кулями, як і у "Каравані".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Родичі Мазурка досі не вірять, що Ярослав міг застрелити охоронців

Якщо не враховувати металошукача, то серійний вбивця здійснював практично невмотивовані злочини і зазвичай нічого з собою не забирав. Експерти вважають, що він просто боявся попастися з цими речами.

Тепер уже зрозуміло, що у Мазурка був не один ствол, а як мінімум два або більше. Того схожого на ПМ пістолета, з якого Ярослав розстріляв охорону супермаркету, не знайшли. А застрелився Мазурок з саморобного револьвера. Він нібито складається з двох частин. Рукоятка з барабаном і механізмом - можливо, від стартового револьвера. А ось стовбур до нього був прироблений зовсім інший, бойовий, за чутками, від нагана зразка 1895 року.

За даними видання, перше вбивство, у якому підозрюють Мазурка, відбулося 26 січня 2004 року на Оболоні. Невідомий, якого зненацька намагався затримати наряд ДСО у чужій квартирі, холоднокровно розстріляв із саморобної зброї прапорщика Григорія Нагорнюка і сержанта В'ячеслава Скоболя. Скоболь загинув на місці, Нагорнюка відправили в лікарню. Причому вбивця забрав ПМ одного з міліціонерів і сховався. Потім резонансні вбивства з використанням саморобних куль повторювалися практично щороку. У 2006 була важко поранена біля метро "Лук'янівська" (і через кілька годин померла) Ірина Радзієвська, дружина народного артиста України, композитора Володимира Засухіна. У 2007 році в лісі (Пуща-Водиця) знайшли спалений "Рено Меган". Всередині - два обгорілі трупи з кулями 9-го калібру.

У лютому 2009 року знову у Пущі-Водиці були застрелені такими кулями два "чорних археолога", які шукали стару зброю. Одне з останніх вбивств - подвійний розстріл у серпні співробітника ДАІ з дівчиною, які приїхали відпочити до озера. Також було ще невмотивоване і звіряче вбивство чоловіка біля пивного кіоску.

Крім того, можливо, Мазурок брав участь у подвійному розстрілі у Солом'янському районі, коли загинули військовослужбовець з дівчиною, і інші злочини, об'єднані саморобними кулями, відсутністю гільз і мотивації - вбивця зазвичай нічого у жертв не забирав.

Зараз ви читаєте новину «Міліція вважає, що Мазурок — серійний маніяк-убивця - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

125

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути