Ексклюзиви
четвер, 24 жовтня 2013 13:34

Міліція "трусить" офіс офіційного розробника програми держреєстрів Мін'юсту

Міліція "трусить" офіс офіційного розробника програми держреєстрів Мін'юсту

Очільник прес-служби МВС України Сергій Бурлаков наголосив, що Головним слідчим управлінням Міністерства внутрішніх справ України проводяться слідчі дії в офісі компанії "Арт-майстер" - розробника програмного забезпечення єдиних та державних реєстрів інформаційної мережі Міністерства юстиції України.

Як повідомляє Магнолія-ТВ.com з посиланням на УНН, такі дії були санкціоновані Печерським районним судом Києва.

Як зазначалося раніше, прес-служба компанії "Арт-Майстер" розповсюдила заяву про те, що до офісу підприємства сьогодні вранці" увірвалася група невідомих людей, частина з яких не представилася, а частина назвалася співробітниками відділу по боротьбі з кіберзлочинністю".

Нагадаємо, 1 жовтня було припинено роботу єдиних та державних реєстрів, які перебувають у віданні держпідприємства (ДП) Інформаційний центр. До вечора 3 жовтня держреєстри стали доступними для роботи. За даними журналістів, слідчі ГПУ вважають, що до атаки реєстрів причетні розробники програмного забезпечення - представники приватних компаній. Заблокувавши реєстри, вони намагалися вплинути на прийняття рішення про виплату понад 90 мільйонів гривень роялті за програмне забезпечення.

Аудит встановив, що під виглядом авторської винагороди приватні компанії-обслуговувачі реєстрів "Арт-мастер" та "3-Т" отримали за останні три роки від бюджету 411 мільйонів гривень, що у багато разів перевищує вартість усіх реєстрів разом узятих. Справа у тому, що держава платила роялті при придбанні реєстру, але потім знову додатково платила роялті щомісяця.

Зараз ви читаєте новину «Міліція "трусить" офіс офіційного розробника програми держреєстрів Мін'юсту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути