Ексклюзиви
пʼятниця, 13 липня 2007 12:35

Міліціонерам-наркоторговцям дали від 6 до 10 років

Керченський міський суд засудив на тривалі терміни позбавлення волі міліціонерів - ватажка і членів наркоугруповання.

Як повідомили у прокуратурі Криму, суд засудив організатора наркоугруповання до 10 років позбавлення волі, а членам злочинної групи призначив покарання у вигляді 6 років ув"язнення і 5 років обмеження свободи.

За інформацією прес-служби прокуратури, двоє оперуповноважених відділу з питань боротьби з наркотиками Ленінського райвідділу МВС і дільничний інспектор міліції звинувачувались прокуратурою в торгівлі наркотиками. "Вони привозили наркотичні засоби керченським наркоторгівцям, яких "уповноважили" здійснювати їх збут, гарантуючи недоторканність і одержуючи виручені кошти", - повідомили в прокуратурі.

Під час обшуку у кримінальній справі у торгівців було вилучено 228 чеків опію екстракційного, 100 використаних чеків, більш як 2 кілограми наркотичного засобу каннабісу (марихуана) і 4 тис. грн., одержаних від незаконного збуту наркотичних речовин.

У судовому процесі повністю підтвердились зібрані слідчим відділом прокуратури Криму докази вини міліційних працівників у скоєнні злочинів, передбачених статтями 307 і 311 Кримінального кодексу України (зберігання і збут наркотиків). Суд також підтвердив обгрунтованість пред`явленого співробітникам відділу з питань боротьби з наркотиками звинувачення у зловживанні службовим становищем, незаконних затриманнях, а також вимаганні та отриманні хабарів за непритягнення до кримінальної відповідальності винних у причетності до незаконного обігу наркотичних засобів.

Як відзначають у прокуратурі, законодавство дає "наркодилерам у погонах" право оспорити вирок, доки він не набув чинності, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Міліціонерам-наркоторговцям дали від 6 до 10 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути