четвер, 23 червня 2022 11:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Миколаїв здригається від потужних вибухів - Сєнкевич

Миколаїв здригається від потужних вибухів - Сєнкевич
Наслідки ворожого ракетного удару по Миколаєву минулої доби, 22 червня. Фото: Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки

23 червня близько 11:10 в Миколаєві пролунали потужні вибухи.

Звуки розривів не припиняються, підтвердив мер міста Олександр Сєнкевич в Telegram.

"Пройдіть в укриття. Будьте максимально обережними", - закликав він місцевих жителів. Про причини вибухів та їх наслідки поки що не повідомляється.

Відомо, що повітряної тривоги у цей час в місті не було. ЇЇ оголосили об 11:24, більш ніж за 10 хв після перших вибухів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Миколаївщину атакували росіяни: показали наслідки

У цей саме час 22 червня в Миколаєві також пролунало кілька потужних вибухів. Їх чули мешканці різних районів. Після цього піднявся чорний стовп диму. За декілька хвилин у Миколаєві оголосили повітряну тривогу.

Згодом підтвердили, що місто російські терористи "накрили" сімома ракетами. Відомо про трьох поранених та руйнування. Пошкоджень зазнали п'ять багатоповерхових будинків і вісім приватних.

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Миколаїв не сходить з інформаційних хронік. Місто постійно обстрілюють, росіяни все ще намагаються взяти його в облогу. Майже щодня міська влада повідомляє про жертви або поранених серед цивільного населення в місті й Миколаївській області.

Наступ російських окупантів на Миколаїв став би "дорогою в один бік" для них. Для цього РФ знадобилося б зняти з усіх напрямків усі свої війська, каже колишній командувач оборони Миколаєва генерал-майор Дмитро Марченко.

Зараз ви читаєте новину «Миколаїв здригається від потужних вибухів - Сєнкевич». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути