вівторок, 29 травня 2018 23:08

"Міг стати випадковою жертвою російських спецслужб" - політтехнолог про вбивство Бабченка

"Міг стати випадковою жертвою російських спецслужб" - політтехнолог про вбивство Бабченка
Російський журналіст 41-річний Аркадій Бабченко помер від вогнепального поранення. Смерть наступила в автомобілі швидкої допомоги.  Фото - facebook.com/babchenkoa

Вбивство російського журналіста Аркадія Бабченка могло бути скоєно навздогін завершенню фіналу Ліги чемпіонів у Києві. Спецслужби України мали достовірну інформацію про підготовлюваний теракт в столиці, які розробляла російська розвідка. В силу готовності СБУ і Нацполіціі або в результаті форс-мажору здійснити задумане російським спецслужбам не вдалося. Про це у Facebook написав політтехнолог та журналіст Тарас Березовець.

"З усього видно, Аркадій Бабченко міг стати жертвою випадкового вибору з-поміж російської еміграції в Україні, так як вибір мети повинен був відповідати декільком вимогам: бути публічним і чітко асоціюватися з антипутінської опозицією. Тобто на його місці міг опинитися будь-який інший росіянин, відповідний перерахованим вище критеріям. Ніяких особливих причин вбивати Бабченко не було. Він був популярним блогером, талановито писав про путінський режим і розповідав правду про війну на Донбасі та анексії Криму. Але в самій Росії він не був так відомий, як за її межами. Найімовірніше, він був обраний в силу цейтноту часу і необхідності виконати замовлення в стислі терміни. При цьому успішний замах на російського перебіжчика Сергія Скрипаля в Солсбері показує, що повного захисту від терористичної тактики ФСБ і ГРУ не існує навіть на Заході. Що тепер? Зайве говорити, що вбивство Бабченко це класичний теракт. Його мета - посіяти паніку в суспільстві, показати нездатність українських спецслужб запобігти подібні теракти, викликати недовіру до власної країни", - написав Березовець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Другий день народження, виходить" - про що перед смертю писав журналіст Бабченко

Українське суспільство піддається черговому хворобливого випробуванню, додав політтехнолог.

Російський журналіст 41-річний Аркадій Бабченко помер від вогнепального поранення. Смерть наступила в автомобілі швидкої допомоги.

Зараз ви читаєте новину «"Міг стати випадковою жертвою російських спецслужб" - політтехнолог про вбивство Бабченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути