вівторок, 11 жовтня 2011 16:13

Мешканців райцентру на Рівненщині евакуюють через авіабомбу

Завтра піротехніки підірвуть 250-кілограмову німецьку авіабомбу, яку відкопали у райцентрі Сарни на Рівненщині. Снаряд не можна транспортувати, тому його вирішили знешкодити на місці.

Учора повідомлялось, що на вулиці Ярослава Мудрого у центрі міста знайшли вибухівку. Вцілілий з часів Вітчизняної війни снаряд виявив у себе під льохом місцевий житель.

У понеділок експерти кілька годин провели біля авіабомби. Її обережно відкопали із землі та обстежили.

"Виявилося, що бомба оснащена двома підривниками. На жаль, їх уже сильно роз'їла іржа. Це означає, що небезпечну знахідку не можна рухати, бо вона могла спрацювати у будь-якій момент", - повідомив капітан Микола Прокопчук з обласного управління МНС. – "Осколки від такої вибухівки розлітаються на 1200 метрів".

Будинок, у дворі якого знайшли авіабомбу, розташований у центрі міста. Сьогодні фахівці витратили цілий день на узгодження дій та підготовку до підриву снаряду.

Оскільки авіабомбу перевозити не можна, для неї спеціально вириють котлован і там підірвуть.

"Точний час знешкодження ще не визначили. Приблизно за 150 метрів звідти є залізничні колії, тому піротехніки оберуть перерву між проїздом потягів", - додають рятувальники. – "Населення навколишніх будинків тимчасово евакуюють – попросимо покинути оселі і відійти на безпечну відстань. Це стосується також людей в гуртожитку, дитячому садочку та районній державній адміністрації неподалік".

Зараз ви читаєте новину «Мешканців райцентру на Рівненщині евакуюють через авіабомбу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути