пʼятниця, 07 жовтня 2011 10:03

На Вінниччині біля залізничної колії сапер-самоучка знайшов склад артснарядів

На Вінниччині біля залізничної колії сапер-самоучка знайшов склад артснарядів

6 жовтня у Теплицькому районі на Вінниччині знешкодять 24 артснаряди 76 мм часів Другої Світової війни. За день біля залізнодорожної станції Розкошівка їх знайшов 26-річний Давид Качанмнадзе.

"Коли прибули на місце, чоловік самостійно вже встиг витягти боєприпаси. Ямка була глибиною 40 сантиметрів, і таким же діаметром. Жахає, що снаряди знаходилися стільки років в 10 метрах від колії. Давид - сапер-самоучка. Але розповісти про вибухо-небезпечні предмети може наче висококваліфікований спеціаліст", - розповів начальник караулу пожежно-рятувальної частини Теплицького району Петро Ситор.

Як повідомили рятувальники, Качанмнадзе не вперше виявляє снаряди біля станції Розкошівка.

"У травні 2009 року Давид знайшов ще один склад боєприпасів у цьому ж місці. Правда з іншого боку колії. Він співпрацює з добровільною організацією, яка займається розкопками залишків загиблих під час війни солдат. Сам живе під Києвом. В селі Розкошівка мешкає його мати. Приїхав допомогти їй. Одночасно металошукачем пройшовся по найближчій території. Попросився до сусіда в город і знайшов боєприпаси ", - додав інспектор пожежно-рятувальної частини Теплицького району Юрій Четверік.

З початку року на території Вінницької області зареєстровано 111 випадків, при яких вилучено та знешкоджено 920 вибухо-небезпечних предметів.

Зараз ви читаєте новину «На Вінниччині біля залізничної колії сапер-самоучка знайшов склад артснарядів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути