Ексклюзиви
субота, 04 лютого 2023 21:01

Спецтема: Війна Росії проти України

Мережу вразило фото звільненого після 11 місяців полону захисника Максима Колеснікова

У суботу, 4 лютого, відбувся черговий великий обмін полоненими.

Додому вдалося повернути 116 українських людей, серед них – колишній ресторатор родом із Донецька Максим Колесніков, який пішов захищати Україну ще на початку російської агресії – у 2015 році.

У полон до росіян він потрапив на Київщині ще в березні минулого року. Про повернення із полону автора "Щоденника мобілізованого" розповів журналіст Роман Шрайк у Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Працюємо, щоб повернути додому всіх наших людей" – Зеленський про великий обмін

Зокрема, мережу вразило фото Колеснікова після обміну. На фото український захисник тримає у руці яблуко, однак упізнати його вдалося не одразу.

"Розглядав фото зі звільненими полоненими. Звернув увагу на хлопця з яблуком, дуже промовиста фотка. Але так і не зрозумів, що це мій знайомий Макс Колесніков. Не впізнав. З поверненням з пекла, Максе!" – написав Шрайк.

Автор: t.me/ShrikeNews
  За 11 місяців полону Сергій Колесніков змінився до невпізнання: повністю посивів, змарнів і схуд
За 11 місяців полону Сергій Колесніков змінився до невпізнання: повністю посивів, змарнів і схуд

Коментатори зазначають, герой і справді дуже змінився. Вони передають йому слова підтримки та дякують його батькам за сина.

Про захоплення у полон групи українських військовослужбовців, які захищали Київщину, російські пропагандисти заявляли ще наприкінці березня 2022 року. Тоді на пропагандистському російському каналі Рен-ТВ показали українських полонених воїнів, серед яких був і Колесніков.

Коли Росія розпочала повномасштабне вторгнення, Макс Колесніков, що на той час давно жив у Києві, вирушив у військкомат у перший же день, 24 лютого 2022 року.

Захищав Київ та область. У березні потрапив у полон. У неволі він провів довгих 11 місяців – і за цей час змінився до невпізнання: повністю посивів, змарнів і схуд, як мінімум, удвічі.

Сам Максим пізніше зізнався, що в російському полоні майже рік не їв свіжих фруктів. У неволі він не бачив навіть звичайного яблука.

У суботу, 4 лютого, відбувся черговий великий обмін полоненими.

Додому вдалося повернути 116 українських людей. Це оборонці Маріуполя, херсонські партизани, снайпери з Бахмутського напрямку та інші наші герої. Про це повідомив керівник Офіса президента Андрій Єрмак.

Крім того, вдалося повернути тіла загиблих іноземних волонтерів- добровольців Крістофера Метью Перрі та Ендрю Тобіаса Метью. А також тіло загиблого добровольця-українця, який служив у Французькому іноземному легіоні та після початку повномасштабного російського вторгнення повернувся захищати Україну, Євгенія Кулика.

Зараз ви читаєте новину «Мережу вразило фото звільненого після 11 місяців полону захисника Максима Колеснікова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути